eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Szoboszlai Dominik, a vesztes magyar csapat játékosa (elöl) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Szlovákia csapatától.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi: ha van a labdarúgásnak istene, kötelessége visszaadni valamit

Balszerencsés volt a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen - mondta a szövetségi kapitány. Marco Rossi a játékvezetői tévedésekre is kitért, és arról is beszélt, mire lehet számítani az Európa-bajnoki selejtezősorozat folytatásában.

A magyar válogatott szövetségi kapitány elismerte, hogy a szlováktoktól elszenvedett vereség után nehéz dolga lesz a csapatnak az első két hely megszerzéséért vívott harcban, de a játékosoknak hinniük kell magukban.

„A játékosokat elismerés illeti. Jól játszottunk, legalább olyan jól, mint a szlovák csapat, talán kicsit jobban is.

Több helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk ezeket értékesíteni, a vendégek pedig igen. Így is emelt fővel hagyhatták el a játékosok a pályát, büszkék lehetnek, és igyekszünk a következő meccseken bizonyítani” – mondta Marco Rossi.

Az olasz szakvezető külön kitért a játékvezetői hibákra, amelyek szerinte korábban is sújtották a csapatot, de ezen a meccsen különösen.

„Az első szlovák gól előtt egyméteres lest nem vettek észre, ez túl megy egy határon. Hátráltattak minket a döntések.

Ebben balszerencsések voltunk. Nem felelős a játékvezető, inkább a munkatársait kell elmarasztalni” – fejtette ki.

A szövetségi kapitány kiemelte: nem kifogásokat keres, de a válogatott bizonyította, hogy felérünk a szlovákhoz. Elismerte, hogy az ellenfelet jó játékosok alkotják, ám úgy látja, a selejtezősorozatban pont azt a két meccset veszítették el, aminek a megnyerésére leginkább számítottak.

Rossi szerint a továbbiakban különleges erőfeszítések kellenek ahhoz, hogy a válogatott ott legyen a jövő évi Eb-n.

„Sok meccs van még hátra, minden megtörténhet. Az azeriek mai pontszerzése mutatja, hogy ellenük sem számíthatunk könnyű meccsre. Valami különleges mutatványra lesz szükség Splitben és Cardiffban is, hogy elhozzuk a pontokat.

A reményt meg kell őrizni. Nincs minden elveszítve, még ha most mindent sötéten látok én is és a játékosok is.

Dolgozni kell, és hinni abban, hogy a közös erőfeszítések meghozzák a gyümölcsüket. Ha van a labdarúgásnak istene, kötelessége visszaadni valamit nekünk” – hangsúlyozta a szakvezető.

Elmondta, hogy Lovrencsicset izomsérülés miatt kellett lecserélni. Nagy és Kleinheisler is sérülés miatt kért cserét, ahogy Sallai is jelezte ezt, de négyet nem lehet változtatni – a sérülések miatt is balszerencsésnek nevezte a csapatot.

Szlovák öröm

Pavel Hapal, a szlovákok cseh szövetségi kapitánya azt emelte ki, hogy nem akartak olyan stílusban játszani, mint a horvátok ellen, és ezt sikerült is megvalósítani.

Természetesen számított, hogy a magyarok voltak az ellenfelek, de a fő motiváció mégis az volt, hogy a horvátok elleni gyenge teljesítmény után megmutassák a szurkolóknak, hogy jól is tudnak szerepelni – fejtette ki.

Külön kiemelte Dubravka kapus teljesítményét, valamint a győztes gól szerzőjét, Bozeniket.

Hapal úgy látta, kivárták a helyzeteket, és jól is használták ki azokat. A különbség nagyobb is lehetett volna, hiszen Mak nagy lehetőséget hagyott ki. Fontos volt, hogy a fiatalok meg tudták mutatni magukat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×