eur:
394.94
usd:
363.25
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Dibusz Dénes, a Ferencváros játékosa hárít a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában játszott Ludogorec -  Ferencváros visszavágó mérkőzésen a bulgáriai Razgradban 2019. július 17-én. A Ferencváros 3-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Dibusz Dénes így emlékszik a kulcsfontosságú védésre

A csapatmunka diadaláról beszélt Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a Ludogorec elleni továbbjutás után.

„Nem kell kiemelnem senkit, az egész keret együtt érte el ezt a sikert. Nem gondolom, hogy a Ludogorec feljebb jött volna ránk, ha berúgja a 11-est. Persze fontos volt Dibusz védése, ha az nem jött volna, akkor 2-2-vel folytatódik a meccs. De én láttam a meccs előtt a játékosok szemét, azt a koncentráltságot. Ismerem a futballistáimat, tudom, mire képesek, ezért a párharc első percétől kezdve hittem a továbbjutásban.

Azért örülök a továbbjutásnak, mert boldoggá tettük a Fradi-szurkolókat.

Nagyon elégedett vagyok a csapattal, és azzal, hogy most ennyien örülnek a Ferencváros sikerének. A Ludogorec nagyon jó csapat, komoly tett, hogy kettős győzelemmel mentünk tovább” - nyilatkozta az ukrán szakvezető a fradi.hu-nak.

A tizenegyest hárító Dibusz Dénes elárulta, felkészült arra, hogy a bolgár csapat játékosa panenkás büntetőt lőhet, de a kiélezett helyzet miatt elsőre nem számított erre.

„Nem is csinálta rosszul, mert a léc alá jött a labda, szerencsém volt, hogy annyira fel tudtam jönni a földről, hogy kiüssem. Nagy lendülettel futott, ezért tőlem is gyors reakció kellett, de az utolsó lépésnél nagyon lefékezett. Akkor gondoltam, hogy mi következhet, bár én is elindítottam már a mozgást, meg tudtam annyira fogni a lendületemet, hogy még egy kontramozgásra is képes voltam.

Visszagondolva, kulcsfontosságú volt.”

Kiemelte, hogy végig koncentrálni kellett, mindenki küzdött, és a csapat mellé szegődött a szerencse is.

Dibusz Dénes beszélt Rebrov szerepéről is.

„Érződik rajta, hogy tudja, hogyan lehet eredményes a csapatunk.

Mindkét találkozón bizonyítottuk is, hogy fel tudunk nőni a Ludogorec szintjére.

Ez nem jelent rosszat, hiszen a bolgárok az elmúlt években rendszeresen BL- vagy EL-csoportkörben szerepeltek. Ez az eredmény tehát biztató a jövőre nézve. Adhat ez az egész egy olyan lökést, megerősítést, hogy sikerrel tudjuk venni a következő akadályokat is.”

Az FTC a BL-selejtező második körében a máltai a máltai Vallettával találkoznak. Az első meccsen július 24-én Budapesten rendezik.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×