eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A szegedi Jonas Källman (j) és Mikler Roland, a Veszprém kapusa a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzésen Szegeden 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Szegeden még keresik az okát, miért fogott megint padlót a csapat

A Veszprém nyerte a férfi kézilabda-bajnokságot, miután a hazai 11 gólos siker után Szegeden 27-27-es döntetlent játszott a bajnoki döntőben. Mikler Roland, a veszprémiek kapusa szerint fontos volt, hogy higgadtan tudtak játszani, míg a szegedi Balogh Zsolt azt mondta, ki kell elemezni az összeomlás okait.

A vasárnapi visszavágóra a 11 gólos előny tudatában is úgy készült a Veszprém, hogy győzni szeretne és ne csak minél kevesebb góllal kikapva tartsa meg a vezetését összesítésben – mondta az InfoRádiónak Mikler Roland.

A kapus kiemelte: hétvégén még egy fontos feladat vár a csapatra, a Bajnokok Ligája négyes döntője, és attól tartottak, ha visszavesznek az iramból, az kihathat a kölni szereplésre is.

„Az előny tudatában mindenki nyugodtan és higgadtan tudott játszani” - tette hozzá a 27-27-es döntetlennel zárult találkozó után.

A meccs elején a Szeged 4-1-re elhúzott, ekkor a veszprémi edző, David Davis időt kért és leteremtette játékosait. Mikler Roland felidézte, hogy a spanyol tréner nem örült, hiszen a meccs előtt pont arra hívta fel a figyelmet, hogy ne kezdjen rosszul a csapat. Az volt a cél az időkéréssel, hogy szedjék össze magukat – ez sikerült is.

„Gyere vissza, gyere vissza” - ezt skandálták a veszprémi szurkolók Mikler Rolandnak mindkét meccsen, ugyanis már hónapokkal korábban eldőlt, hogy a kapus nyáron visszatér Szegedre.

„Fantasztikus érzés volt, és köszönöm a szurkolóknak. Ez a kérdés viszont már lezárult, nem foglalkozom vele.

Mindig azt mondom, hogy előre nézek és következő feladatra koncentrálok, ez most a négyes döntő lesz. Az, hogy így alakult, már történelem, előre kell nézni” - fejtette ki.

A szegedieknél is ezen a meccsen búcsúzott egy válogatott játékos, Balogh Zsolt. A Tatabányára igazoló átlövő négy gólt szerzett a visszavágón.

„Az első meccs rányomta a bélyegét a visszavágóra. Veszprémben dőlt el a párharc.

Nem volt reaális, hogy 12 góllal nyerjünk, inkább a becsületünkért játszottunk,

hogy elfelfedtessük az első szörnyű meccset a szurkolóinkkal” - mondta Balogh.

A Szegedről hét év után távozó játékos szerint nehéz megmondani, hogy mi történt a veszprémi meccs második félidejében, amikor óriási hátrányba került a csapata.

„Olyan összeomlás volt, mint a Vardar ellen, fizikálisan és mentálisan is. Ki kell elemezni, mert erre nem tudunk választ találni. Nem lehet, hogy ilyen fontos meccseken ennyire padlót fogjon a csapat, ez el is döntötte a szezon sorsát” - emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×