eur:
387.76
usd:
360.04
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Nyitókép: Győri Audi ETO KC

Bemutatta új sztárigazolását a Győr

A Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata bejelentette a román válogatott és a Paris 92 kiválósága, Crina Pintea szerződtetését.

A BL-címvédő győrieknek azért kellett új beállót keresnie, mert a holland Yvette Broch bejelentette, felfüggeszti pályafutását. Így a keretben egy beálló, a norvég Kari Brattsett maradt.

"Az ősz végére biztossá vált, hogy Broch az egész szezonban nem lép pályára, sőt lehet, hogy karrierjét is végleg befejezi. Ismét szétnéztünk a piacon, elsősorban a világ legerősebb bajnokságából szerettünk volna játékost kölcsön venni, legalább a szezon hátralevő részéig. Elsőként a Dunaújvárosi Kohász válogatottat is megjárt beállósát, Dombi Lucát kerestük meg. A játékos szeretett volna csatlakozni hozzánk, de klubja nem engedte el. Ugyanígy jártunk a Dunaújvárosból Sirián Szederkével is. Kiszemelt volt a budaörsi Pásztor Noémi, a nyáron aranyérmet nyerő magyar junior válogatott egyik beállósa, de klubja nem engedte, mondván számukra a bentmaradásért vívott küzdelemben fontos meccsek vannak hátra, ahol nem tudnak Pásztor nélkül megfelelően teljesíteni. A junior válogatott másik beállósát, a debreceni Tóvizi Petrát is megkerestük, de őt klubja csak úgy engedte volna el, ha Anne Mette Hansent adjuk cserébe. Szeretnénk lehetőséget adni csapatunkban fiatal magyar tehetségeknek, de csapataik nem engedik el őket" - fejtette ki Bartha Csaba klubelnök, hozzátéve, így nem maradt más választás, mint hogy külföldi játékost keressenek a posztra.

A román válogatott és a Paris 92 beállója, Crina Pintea lett a kiválasztott. A 28 éves játékos az Európa-bajnokság álomcsapatába is bekerült.

„Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt a szezon hátralévő részét Győrben tölteni – az egyik legnagyobb álmom vált valóra. Keményen fogok dolgozni, hogy amennyire csak tudok, hozzájáruljak a csapat sikeréhez, s remélem, tudok segíteni immár közös céljaink megvalósításában. Természetesen egy kicsit fáradt vagyok az Európa-bajnokság miatt, amely épp csak most ért véget, de már alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és zöld-fehér mezben harcoljak a női kézilabdázásban elérhető legmagasabb célokért" - közölte a játékos.

Címlapról ajánljuk
Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Amerikai bevásárlókörúton a német védelmi miniszter: az Egyesült Államok szállít, Németország fizet

Két legyet egy csapásra – így foglalható össze leginkább Németország védelmi miniszterének az Egyesült Államokban tett látogatása. Boris Pistorius egyrészt határozott kommunikációval igyekezett hangsúlyozni, hogy a szövetségesek számíthatnak Németországra,. Másrészt nem hagyott kétséget afelől, hogy országa számít az Egyesült Államok támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

Rég nem látott hosszú menetelésben az amerikai tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. A magyar piacon is jó volt a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×