eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Telekom Veszprém

Megvan a Veszprém új edzője

Hivatalos, hogy David Davis veszi át a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatának vezetőedzői posztját.

A 41 éves spanyol szakember egy plusz egyéves szerződést írt alá a Veszprém Handball Team Zrt.-vel.

Munkáját a klub egykori kiváló játékosa, Carlos Perez fogja segíteni. A sportigazgató feladatok elvégzésével a klubvezetés Gulyás Istvánt bízta meg.

A spanyol edző a Vardar férfi és női csapatánál is dolgozott, nyáron pedig Egyiptom szövetségi kapitányává nevezték ki.

Davis játékosként a spanyolokkal olimpiai bronzérmes, a Ciudad Reallal háromszoros Bajnokok Ligája-győztes volt. Edzője volt a jelenlegi szegedi tréner, Juan Carlos Pastor is, míg együtt játszott Sterbik Árpáddal, a veszprémiek kapusával. Visszavonulása után, 2014-ben került a macedón Vardar Szkopjéhoz, ahol előbb a férfi, majd a női csapatnál tevékenykedett másodedzőként, aztán a nőknél vezetőedző lett, tavaly márciusában pedig visszatért a férficsapat mellé másodedzőnek. Idén május óta az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A Veszprém előző vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest múlt hétfőn mentették fel a munkavégzés alól. A tavaly nyáron kinevezett svéd szakvezetővel a csapat az előző idényben megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig nem jutott a nyolc közé. Az új szezont a BL-ben egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Veszprém.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×