eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A búcsúmeccsén játszó Carlos Perez az MKB Veszprém - Világválogatott kézilabda-mérkőzesen a Veszprém Arénában 2013. június 9-én.
Nyitókép: MTI / Kovács Anikó

Megvan a Veszprém új másodedzője

Pérez Carlos, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi világklasszis átlövője lett a Telekom Veszprém másodedzője.

A 47 éves, kubai születésű Pérez szerepvállalásáról Gulyás István megbízott vezetőedző beszélt a Veszprém Megyei Napló csütörtöki számában.

"Úgy készülünk, hogy ezen a héten segítünk kilábalni a csapatnak az edzőmenesztés és az eredménytelenség után kialakult helyzetből" - nyilatkozta Gulyás.

A korábbi 84-szeres válogatott irányító számára nem újdonság a felnőttekkel való munka, hiszen Ausztriában és Kuvaitban is irányított csapatot, majd a Dunaújváros, a Vác és a Gyöngyös trénere volt. Veszprémbe a tavalyi szezonban tért vissza, és a klub utánpótlásában vállalt munkát.

Az előző vezetőedzőt, a svéd Ljubomir Vranjest hétfőn felmentették a munkavégzés alól a gyenge eredmények miatt. Vranjes egy svéd lapban arról beszélt, hogy súlyos alkoholproblémák voltak a csapatban, voltak nyelvi problémák, klubon belüli politikai játszmák, és szólt találkozásáról Orbán Viktorral.

Gulyás úgy fogalmazott, hatalmas meglepetésként érte a felkérés, most viszont - bár csak erre az egy hétre tervez - szeretné kiélvezni minden percét és a lehető legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.

"Én itt élek, itt voltam játékos, vagyis pontosan tisztában vagyok vele, mi a helyzet az egyik és a másik oldalon is. Ez talán könnyebbség a srácoknak is" - mondta.

A megbízott edző elárulta, hogy Vranjes időszakában hetente csupán négy edzése volt a csapatnak, ezt ő kettővel növelte.

A Telekom Veszprém egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, a negyedik fordulóban, szombaton pedig a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz.

Gulyás István kifejtette: igyekeztek másfajta edzésmunkát végezni, mint ami eddig volt, és ez jó hatással volt a játékosokra. Hozzátette, szűkítik, egyszerűsítik a taktikai repertoárt, hogy a pályán mindenki tudja, mikor, mi a pontos, egyértelmű feladata.

"Olyan dolgokhoz nyúltunk vissza, amit két-három éve már játszott a társaság, és szerencsére emlékeztek ezekre" - magyarázta.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×