eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ljubomir Vranjes, a Veszprém svéd vezetőedzője a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott  MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2018. április 15-én. A Telekom Veszprém 27. alkalommal nyerte meg a kupát, miután 23-21-re győzött a Szeged ellen.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Ljubomir Vranjes távozik a férfi kézilabda-válogatott éléről

Ljubomir Vranjes távozik a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteki közleménye szerint a szervezet elnökségének döntése értelmében jelezték a svéd edzőnek és segítőjének, hogy váltást terveznek a férfiválogatott élén, vagyis nem velük képzelik el a folytatást.

Vranjes tavaly nyár óta irányította a nemzeti csapatot, amellyel szerzett pont nélkül esett ki a januári, horvátországi Európa-bajnokság csoportkörében, júniusban viszont a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát búcsúztatva kijuttatta a válogatottat a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-re.

A váltás összefügg azzal, hogy Vranjest hétfőn felmentették a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

A közlemény szerint az elnökség értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Vranjes edzői megbízatása megszűnt Veszprémben, majd mindezek ismeretében - és Marosi László alelnök előterjesztésére - a kapitányváltás mellett döntött.

Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésének előkészítését. Mint írják, a váltás okairól, részleteiről később, az új edző kinevezésekor adnak tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×