eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vuko Borozan (k), a macedón Vardar Szkopje játékosa, valamint a veszprémi Rene Toft Hansen (b) és Nagy László (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Vardar Szkopje mérkőzésen a Veszprém Arénában 2018. szeptember 29-én. A macedón csapat 27-25-re győzött.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Férfi kézilabda BL - Idegenben győzött a Veszprém

A Telekom Veszprém 29-28-ra győzött szombaton a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Ez volt a magyar csapat első mérkőzése a megbízott edzőpáros, Gulyás István és Pérez Carlos irányításával. A tavaly nyáron érkezett svéd Ljubomir Vranjest a gyenge eredmények miatt hétfőn mentették fel a munkavégzés alól.

Eredmény:

férfi BL, 4. forduló, A csoport:

Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 28-29 (16-15)

a Veszprém gólszerzői: Strlek 6, Ilic, Nilsson 5-5, Gajic 4, Mackovsek 3, Lékai, Nenadic 2-2, Tönnesen, Balgotinsek 1-1

A Veszprém meccskeretéből ezúttal is Gasper Marguc, Jamali Iman és Ligetvári Patrik maradt ki.

A vendégek gyors és hatékony ellentámadásaiknak köszönhetően a hetedik percben vezettek először (3-4). Előbb Dragan Gajic, majd Kentin Mahé hibázott büntetőt, és néhány ziccer is kimaradt, így a beloruszok a meccs negyedénél már két góllal jobban álltak (8-6).

A 21. percben Gulyás István időt kért, és bár csapata Petar Nenadic és Andreas Nilsson vezérletével elszántan küzdött, a védekezése továbbra is hullámzó, a kapusteljesítménye pedig gyenge volt, így a Meskov egy találattal vezetett a szünetben (16-15).

A hazaiak kapusai - Ivan Pesic és Ivan Mackevics - a második felvonásban is kimondottan jól védtek, emellett több kiállítás is nehezítette a veszprémiek dolgát. Mindezek ellenére ismét átvették a vezetést (19-20), sőt néhányszor a kétgólos különbségért támadhattak. Nem jártak sikerrel, sőt eladott labdáikat kihasználva egy 4-0-s sorozattal fordítottak a házigazdák, akik a meccs során először vezettek hárommal (26-23).

A Veszprém egy 4-0-s szériával válaszolt, vagyis hét perccel a vége előtt ismét fordított.

A rendkívül izgalmas hajrában egy góllal vezettek a vendégek, de a lefújás előtt nem adták vissza a labdát a játékvezetői sípszó után a hazaiaknak, ezért a Meskov hétméterest kapott, de Mikler Roland bravúrral hárított.

A fehérorosz csapat legeredményesebb játékosa éppen az utolsó büntetőt elhibázó szerb Darko Djukic volt öt góllal.

A két győzelemmel és két vereséggel álló Veszprém jövő szombaton a címvédő francia Montpellier otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

később:

B csoport: MOL-Pick Szeged - RK Celje PL (szlovén) 17.30

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×