eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály
Märcz Tamás szövetségi kapitány (b) és Németh Zsolt másodedző a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének fináléjában játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 23-án. A döntőt Montenegró nyerte ötméteresekkel, 13-11-re.
Nyitókép: Czagány Balázs

Märcz Tamás döntött: ők tizenhárman pólóznak az Eb-n

Kihirdette 13 fős Európa-bajnoki keretét a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Märcz Tamás az InfoRádiónak elmondta: csak egy helyen változtatott a Világliga csapathoz-képest. A válogatott csütörtöktől a margitszigeti tornán játszik.

Az Európa-bajnokságra utazó kerettel szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtöktől szombatig a Benu Kupa felkészülési tornán a Margitszigeten. Märcz Tamás szövetségi kapitány a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a 13-as névsorban egyetlen változás van a világliga szuperdöntőben szerepelt csapathoz képest: kapusposzton Kardos Gergely helyett Vogel Somára számít.

"Ez a felkészülésünk egyik legfontosabb állomása, ahol jó ellenfelekkel találkozunk, ugyanakkor, mivel ketten is tengerentúliak, bátran gyakorolhatunk"

- fogalmazott a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat szövetségi kapitánya.

"Azon dolgozunk ebben az egy-két napban, hogy a fáradtabb játékosokat frissebbé tegyük, a frisseket pedig minél jobb fizikai állapotba hozzuk. Egy-két új taktikai elemet is gyakorolunk, még ezen a tornán is, amit szeretnénk majd használni támadásban és védekezésben is az Európa-bajnokságon" - mondta az InfoRádiónak.

A közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, nyolc-kilenc csapat is eséllyel pályázik a dobogóra, de a magyar válogatottnak nem az a célja, hogy az 5-8. helyekért küzdjön.

A duisburgi tornán súlyos vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól, de a kapitány elmondta, hogy hat-hét játékos hiányzott az alapcsapatból, a legrutinosabbak nem játszottak, de így is fontos tapasztalatszerzésnek tartja, mert a fiataloknak van keresnivalójuk a válogatottban.

"Nagyon sok helyzetet hagytunk ki, ezen finomítani kell a következő napokban is, mert az a csapat, amelyik nyolc-tíz lehetőséget kihagy egy meccsen, nem tud nyerni" - mondta Märcz Tamás.

Elsősorban az olaszok elleni meccsre készülnek

A játékosok közül Vámos Márton azt mondta, jelenleg 85-90 százalékos állapotban vannak, de ez így másfél-két héttel a kontinensviadal kezdete előtt megfelelő.

"Jó a hangulat a csapatban, és nem titok, hogy az Eb-n az olaszok elleni mérkőzésre készülünk elsősorban" - utalt a balkezes játékos arra, hogy első barcelonai összecsapását a gyengébb játékerőt képviselő Grúziával játssza majd a nemzeti csapat.

"Szeretnénk megnyerni a Benu Kupát, na meg visszavágni az amerikaiaknak, akiktől kikaptunk múlt héten Duisburgban"

- nyilatkozta Vámos.

A torna programja

csütörtök:

Ausztrália-Egyesült Államok 16.45

Magyarország-Románia 18.15

péntek:

Ausztrália-Románia 16.45

Magyarország-Egyesült Államok 18.15

szombat:

Románia-Egyesült Államok 9.45

Magyarország-Ausztrália 11.15

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×