eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Korlátozhatják több ország súlyemelőinek létszámát

A doppingügyek miatt korlátozhatja több ország versenyzőinek létszámát a 2020-as tokiói olimpián a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF).

A Reuters brit hírügynökség birtokába került dokumentumok szerint nemenként egy-egy fő képviselhetné az orosz, a kazah, az azeri, az örmény és a fehérorosz színeket, mert

ezekben az országokban több mint húsz doppingvétség történt a sportágban 2008 óta.

Azok a nemzetek, ahol legalább 10, de legfeljebb 19 ilyen ügyet regisztráltak 2008 és 2020 között, két-két férfi és női versenyzőt nevezhetnének a szigorú szabálymódosítás szerint. Ez legalább kilenc további országot, köztük Bulgáriát, Iránt és Indiát érintené.

Amennyiben a kvalifikációs időszak végéig, 2020 áprilisáig egy országban legalább három doppingesetre fény derül, az nem vehet részt a tokiói olimpia sportági versenyeiben, ahogyan ez az oroszokkal és a bolgárokkal Rióban történt.

A 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián levett doppingminták ismételt vizsgálata során 49 súlyemelőnél regisztráltak pozitív eredményt.

Közülük 42-en egykori szovjet tagállamokat képviseltek. A doppingügyek miatt a teljes mezőny létszámát a Rio de Janeiró-i 260-ról 196-ra csökkentették.

"Természetesen most nem mindenki örül, de mindenki tudja, hogy a sportágunk nehéz helyzetben van, és kemény döntések szükségesek a jövőnk biztosítása érdekében" - nyilatkozta a Reutersnek az IWF főigazgatója, Ádamfi Attila.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×