eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Madrid, 2018. február 14.Dani Alves, a francia Paris Saint-Germain (b) és Toni Kroos, a spanyol Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. február 14-én. (MTI/EPA/Juanjo Martin)
Nyitókép: JUANJO MARTIN

Daniel Alves világrekordot állított fel

Miután a Paris Saint-Germain a hétvégén megnyerte a francia Ligakupát a Monaco ellen (3-0), a csapat jobbhátvédje, Daniel Alves lett a világ legtöbb trófeát gyűjtő játékosa.

A brazil szupersztár a harminchatodik címét szerezte a profi élfutballban, s ezzel megelőzte a vele eddig holtversenyben álló kettőst, a walesi Ryan Giggst és a brazil Maxwellt.

Dani Alves az első serlegét még a Bahia együttesével nyerte Brazíliában (Copa do Noroeste), 2002-ben. Öt serleget gyűjtött a Sevilla, majd huszonhármat 2008 és 2016 között a Barcelona tagjaként. A katalánokkal hatszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes, négyszeres spanyol Szuperkupa-győztes, háromszoros BL-győztes, háromszoros európai Szuperkupa-győztes, s háromszoros klubvilágbajnok lett.

A 2016-2017-es idényt a Juventusban töltötte, olasz bajnokként és kupagyőztesként igazolt tavaly nyáron a PSG-be, amellyel már megnyerte a francia Szuperkupát és a Ligakupát, s aligha kétséges, hogy hamarosan francia bajnok is lesz. Három titulust nyert a brazil válogatottal is.

A legtöbb trófeát nyerők listája

  1. Daniel Alves 36
  2. Ryan Giggs 35
  3. Maxwell 35
  4. Iniesta 33
    Ibrahimovic 33
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×