eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla

Kiadós olimpiai botrány készülődik

Veszélybe kerülhet az ökölvívás olimpiai részvétele, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elégedetlen a sportág nemzetközi szervezetének (AIBA) irányításával és pénzügyi helyzetével.

A NOB igazgatótanácsának kétnapos phjongcshangi ülését követően a szervezet elnöke, Thomas Bach elmondta: rendkívül "nyugtalanítónak" találják, ami az ökölvívóknál történik, és készek a sportággal kapcsolatban "merész döntéseket" is meghozni.

"A NOB fenntartja magának a jogot, hogy felülvizsgálja az ökölvívás részvételét a 2018-as ifjúsági olimpián, illetve a 2020-as tokiói olimpián" - közölte Bach. Hozzátette: elégedetlenek az AIBA által készített jelentéssel, így a NOB vizsgálni fogja a szervezet további működését.

A NOB korábban felfüggesztette az AIBA-nak járó pénzek kifizetését, amíg a szervezeten belüli helyzet nem normalizálódik. A NOB végrehajtó bizottsága azért döntött így, mert az AIBA-ban július óta vezetői válság van: októberben felfüggesztették a korábbi elnök Vu Csing Kuót, aki csődközeli helyzetbe vezette a szövetséget, s ezért novemberben lemondott tisztségéről. A szövetséget ideiglenesen az olasz Franco Falcinelli irányította, aki a január végi rendkívüli kongresszuson nem vállalta tovább a megbízatást. Jelenleg az üzbég Gafur Rahimov személyében ismét ideiglenes vezetője van a szervezetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×