eur:
388.72
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A legnagyobb sztárok is rajthoz állnak a Közép-Európa-ralin

Összesen 268 autó, motor, kamion és quad indul az április 20-án rajtoló Közép-Európa-ralin. A tereprali Dakar-sorozat első versenye magyarországi és romániai szakaszokon halad; a résztvevőknek több mint kétezer kilométert kell teljesíteniük.

Terepralisztárok, volt ralivilágbajnokok, Formula 1-es pilóták is indulnak a Magyarországon és Romániában zajló Közép-Európa-ralin - mondta az InfoRádiónak a verseny főszervezője, Szalay Balázs.

Itt lesz Luc Alphand és Stephan Peterhansel a Mitsubishitől, rajthoz áll Carlos Sainz és Giniel de Villiers a Volkswagentől, de elstartol Jean-Louis Schlesser, Robby Gordon és a motoros Cyril Despres is - tette hozzá a Szalay Dakar Team vezetője.

Szalay Balázs szerint a magyar indulók nem szólhatnak majd bele a gyári csapatok között zajló versenybe, ám a nagymenőket követő "amatőrök" között előkelő pozíciót szerezhetnek.

A Közép-Európa-ralin indulók 10 százaléka magyar; 11 autó, 6 motor és quad, valamint 4 kamion áll majd rajthoz. Ezzel Magyarország Franciaország és Spanyolország után a harmadik legtöbb versenyzőt adó nemzet - fűzte hozzá a szervező, aki maga is indul majd a megmérettetésen.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×