eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Benedek Tibor parádés visszatérése

Világbajnoki előkészületi mérkőzésen 8-8-as döntetlent játszott az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a szintén a szűk nemzetközi élvonalhoz tartozó olasz nemzeti együttessel Kecskeméten. A hosszú kihagyás után visszatérő Benedek Tibor 4 gólt dobott.

A márciusi, 16 csapatos melbourne-i világbajnokságra készülő magyar és olasz válogatott a közös gyakorlások mellett kedd este hivatalos meccsen is összemérte erejét a városi uszodában.

A 19 fős magyar keretből Kemény Dénes szövetségi kapitány öt embert nem jelölt a mérkőzésre, vízbe szállt ugyanakkor az Itáliában légióskodó szupertrió, a kapuban Szécsi Zoltán, a mezőnyben pedig Kásás Tamás és Madaras Norbert.

Játéklehetőséghez jutott továbbá a válogatottba majd' kétévi szünet után visszatért Benedek Tibor, valamint Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel és Varga Dénes.

Teltház előtt 2-0-ra, majd 4-2-re is az olaszok vezettek, s mivel kihagyott büntető és négy kapufa is szerepelt a magyar statisztikában, a félidős nagyszünetre 5-4-es vendégelőnynél vonulhattak a csapatok.

A gólgazdag első, s a találatszegény második nyolc perc után a harmadik negyedben - 2-2-után másodszor - egyenlő lett az állás (5-5), majd Madaras bal felső sarkos pazar bombájával először vezetett a Kemény-csapat.

A befejező játékrészre 7-7-tel fordultak a csapatok, és bár a magyarok - Benedek Tibor nem sokkal a vége előtt szerzett negyedik góljával - az olaszok egyenlíteni tudtak.

A nyolcadik olasz találat után egyébként Bencivenga fejbevágta Szécsit, és kisebb tömegverekedés alakult ki. Nagyobb botrány szerencsére nem lett a dologból, a csetepaté amilyen gyorsan kitört, annyira hamar el is ült.

A mérkőzés után Kemény Dénes szövetségi kapitány azt mondta: "nagyon szerettük volna kiszolgálni a lelkes közönséget, mert megérdemelte volna, mindent meg is tettünk ezért, de sok helyzetet kihagytunk, így aztán győzelem helyett döntetlen lett a vége."

A magyar válogatott csütörtöktől a kolozsvári nemzetközi tornán szerepel a horvát, a görög, a német és a vendéglátó román együttes társaságában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×