eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Földes László (Hobo) a Hé, Magyar Joe! című darab próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2018. november 14-én. A darabot Vidnyánszky Attila rendezésében november 17-én mutatják be.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Különleges koncerttel mond köszönetet Hobo

Szerda este különleges koncerttel ünnepli Hobo, hogy immár 10 éve a Nemzeti Színház társulatának tagja. A Hogy is volt és hogy is van című jubileumi műsorában rockzenére, bluesra és versekre egyaránt számíthat a közönség.

Annak ellenére, hogy írt néhány darabot, köztük – a Marina Vlady Szerelmem, Viszockij c. könyve felhasználásával készült – a Ballada a két sebzett hattyúról, A Gulag virágai vagy a Hé, magyar Joe!, amik egy-egy szerepét el is játszotta, Földes László Hobo nem tekinti magát színésznek, ezért aztán, mint fogalmazott, teljesen teljesen eltérő utat is jár a színpadi viselkedésben.

Az előadóművész emlékeztetett, igazából egyedül szokott fellépni: versel, monodrámákat ad elő, és természetesen rock és blues zenét játszik „Nincsenek olyan képességeim, hogy önmagamon kívül más is lehetnék, de nem is akarok más lenni” – fogalmazott az InfoRádiónak, megjegyezve, egyszer kellett színésznek lennie még a 80-as években Miskolcon, de meglátása szerint megbukott, mert nem lehetett önmaga.

Miután Vidnyánszky Attila pontosan tisztában volt azzal, hogy sosem voltak színészi ambíciói, nem is kellett olyat vállalnia, ami esetleg kínos lett volna a számára. Így aztán, mint Hobo fogalmazott, egyszer sem bukott meg, mióta a Nemzeti Színházban van. Ismeretsége a teátrumigazgatójával egyébként a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor még a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház dolgoztak együtt, majd később Debrecenben is.

Hobo szerda este Hogy is volt és hogy is van? című koncerttel ünnepli a Nemzeti Színházban „lehúzott” tíz évet. Ahogy az előadóművész fogalmazott, ezzel a – zenével és verseléssel tarkított – esttel szeretné megköszönni, hogy ahogyan a zenei világból, úgy innen is kilógott, ám itt befogadták. Az InfoRádiónak humorosan azt is megjegyezte: a koncertnek inkább a „szégyen és gyalázat” címet kellene viselnie, de az embernek mégis komolyan kell vennie magát, legalább a promócióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×