eur:
385.53
usd:
356
bux:
69346.99
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter

Negyven év után újra Süsü - megvan, ki lesz a hangja

Csukás István történetének főszereplője nem az öreg sárkány, hanem gyermeke, Süsüke lesz. Karácsonyra érkezik.

Negyven évvel az első rész után visszatér a képernyőre Süsü. Csukás István történetének főszereplője nem az öreg sárkány, hanem gyermeke, Süsüke lesz - írja a Szoljon.hu.

Az új, karácsonyra elkészülő mese forgatókönyvén a meseíró egy hónapja dolgozik, és már el is küldte a köztévé munkatársainak a mű összegzését, akik nagy örömmel fogadták.

"Sokan érdeklődtek, ezért kezdtem el írni az új mesét" - mondta a portálnak Csukás István, aki a második "évadra" írta bele Süsü gyermekét a mesébe közkívánatra, most, a harmadik "évadban" a cím az lesz: "Süsüke világot lát".

Mint Csukás István elmondta, az első részben Süsü sárkányszemmel látta a világot, a másodikban emberi szemmel láthattuk sárkányföldet, ahová Süsü királyként tért vissza. A harmadik részben gyerekszemmel látjuk az egész világot - ígérte.

Az új évad nem csak a Földön játszódik majd,

Süsü kikalandozik az űrbe is, amint erről egyébként is minden gyerek álmodik.

Az új mese 13 részből áll majd, és ugyanazzal a technikával készül majd, mint a 40 évvel ezelőtti első mesefilm.

"A harmadik évadban is úgy néznek majd ki a szereplők, mint régen, még az is elképzelhető, hogy a ruhájuk is ugyanaz lesz" - tette hozzá. Bábtechnikával készülnek el a részek tehát, "hiszen ez a megoldás örök és nem sokat változik".

Süsü hangja - a várakozásoknak megfelelően - Bodrogi Gyula lesz.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: a háborúba lépés előkészítő kommunikációja zajlik Nyugaton

A miniszterelnök, Fidesz-elnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte épp a hadsereg hiánya vezet háborúhoz, az önvédelmi képesség felépítése szükséges. Részletesen elmagyarázta, szerinte miért nem menne tovább Ukrajnánál az orosz hadsereg. A megoldás már két éve a "két szláv nép konfliktusának izolációja" volna. A politikának egyetlen mentsvára van szerinte: a nép.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken

Alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is eséssel indult a nap. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 17:58
×
×
×
×