eur:
389.7
usd:
362.04
bux:
68474.07
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Táncfórum a Honvéd Táncszínházzal, az ExperiDance-szel és a Frenák Pál Társulattal

Táncbemutatókkal, köztük a New York-i Shen Wei Dance Arts társulat vendégjátékával, gyermekelőadásokkal várja a közönséget a Táncfórum csütörtökön kezdődő kéthetes programsorozata, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg a tánc világnapjához kapcsolódva Budapesten.

A fesztiválon számos premiert láthat a közönség: a Nemzeti Táncszínházban csütörtökön Fodor Zoltán és Barta Dóra mutatja be a Henry Purcell és Federico García Lorca által inspirált Dido/Bernarda Alba háza című darabját.

Jövő hét pénteken az öt ország alkotóinak munkájából született Koreográfus-vallomásokat, két nappal később pedig a Duna Művészegyüttes tavaszköszöntő előadását, az Aranyágat láthatja a közönség.

A Művészetek Palotája ad helyet a gödöllői Magyar Balettszínház keddi bemutatójának, a Bolero/Déjá vu/Carmen című előadásnak.

A Táncfórum szervezői a gyerekekre is gondoltak: nekik szól április 28-án a Honvéd Táncszínház Zene-Bona, Szana-Szét címet viselő produkciója, amely többek között Tóth Kriszta, Varró Dániel, Oravetz Imre és Kukorelly Endre gyermekverseire épül.

A fesztivál külföldi vendége idén a New York-i Shen Wei Dance Arts társulat Tavaszi áldozat/Folding című darabjával, amelyet szombaton és vasárnap láthat a Művészetek Palotájában a közönség. Mint a Táncfórumról szóló összegzésben a szervezők írják, Shen Weit, a kínai származású koreográfus-táncos-designert napjaink egyik legkiemelkedőbb alkotó tehetségeként tartják számon a nemzetközi táncéletben.

A programsorozat záró rendezvénye a tánc világnapján a Bozsik Yvette Társulat, a Frenák Pál Társulat és az ExperiDance részvételével a Művészetek Palotájában rendezett gálaműsor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ralizik az OTP!

Ralizik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában iránykeresésre számíthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×