eur:
393.2
usd:
352.75
bux:
72914.87
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Robbanás, Forrás:Twitter/

Katasztrófa történt egy gyógyszergyárban - videó

Legalább 17 ember meghalt egy indiai gyógyszergyárban történt robbanásban, és mintegy 40-en égési sérüléseket szenvedtek a vegyi anyagoktól - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

A robbanás olyan erős volt, hogy emberi maradványok szóródtak szét a helyszínen - írta a The Hindu című helyi napilap.

A tűz szerda délután ütött ki egy gyógyszergyárban a délkelet-indiai Andhra Pradesh állam Anakapalli körzetében.

A rendőrség közlése szerint senki sem rekedt az épületben, a mentési munkálatokat már befejezték. A nyomozók szerint a robbanást gázszivárgás okozta.

Egy helyi rendőrségi tisztviselő az Indian Express című újságnak elmondta, hogy az áldozatok szörnyű vegyi égési sérüléseket szenvedtek. "Szörnyű volt, szívszorító" - mondta.

Narendra Modi miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalakon közzétett üzenetében azt írta: "Fájdalommal tölt el az Anakapalliban egy gyárban történt baleset miatt bekövetkezett haláleset. Részvétem azoknak, akik elvesztették közeli hozzátartozóikat és szeretteiket".

A világ gyógyszertáraként ismert India számos gyógyszergyártó üzemnek ad otthont. Tavaly legalább két ember meghalt és öt másik megsérült egy hasonló incidensben, amikor tűz ütött ki a Sahithi Pharma cég egyik egységének oldószerreaktorában ugyanebben a körzetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
Bekapcsolták a hatalmas naperőművet Tapolca mellett, nagyon kellemetlen adat derült ki

Bekapcsolták a hatalmas naperőművet Tapolca mellett, nagyon kellemetlen adat derült ki

Az eredetileg tervezettnél korábban termelésbe állt július végén a hatalmas naperőmű Tapolca mellett, amely a júliusi országos statisztikán is meglátszott, és ez a projekt is hozzájárul ahhoz, hogy év végéig összejöjjön egy újabb bűvös határ a beépített naperőművi kapacitásokban Magyarországon. A tapolcai projektet fejlesztő izraeli cég a közleményében felfedett egy olyan adatot is, ami jól rámutat arra, hogy mennyire erőteljes a naperőművek kannibalizációs hatása Magyarországon, hiszen sokkal kisebb piaci alapú árbevétellel és megtérüléssel számol most, mint néhány hónappal ezelőtt. A naperőművek terjedéséről, megtérülési kérdéseiről, és az általuk okozott hálózati, ellátási kihívásokról is szó lesz a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×