eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Twitter

Újabb repülő került turbulenciába: kényszerleszállás és harminc sérült

Az egyik utast az ülések felett található csomagtáróból kellett kiszedni.

Harminc utas megsérült, miután az Air Europa egyik Boeing 787-esének kényszerleszállást kellett végrehajtania Brazíliában – írja a CNN alapján a Telex.

Harminc utas megsérült, miután egy Madridból Uruguayba tartó járat erős turbulenciába került és kényszerleszállást kellett végrehajtania Brazíliában. Az Air Europa spanyol légitársaság gépe rendben leszállt, megkezdték a sérültek ellátását.

A turbulenciába került repülőgép egy Boeing 787-9 Dreamliner volt a Flightradar24 repüléskövető oldal szerint. A spanyol légitársaság közölte, hogy egy másik gép később indul majd Madridból, és felveszi a Brazíliában rekedt utasokat, hogy folytathassák útjukat Uruguayba.

„Egyik pillanatról a másikra a repülőgép destabilizálódott és zuhanórepülésbe kezdett. Azok az emberek, akik nem voltak bekötve, a levegőbe emelkedtek, és a plafonba csapódtak, és megsérültek. Akik be voltak kötve, azok nem annyira” – mondta a Reutersnek egy Maximiliano nevű utas.

Egy másik utas, Stevan arról beszélt, hogy több végtagtörés- és sérülés volt a gépen. „Elég szörnyű érzés volt, azt hittük, hogy ott fogunk meghalni, de hála Istennek nem így történt” – tette hozzá.

Az interneten közzétett képek és videók alapján a gép utastere több helyen is megsérült.

Az egyik utast pedig egyenes az ülések felett található csomagtáróból kellett kiszedni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×