eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
fotó: Infostart
Nyitókép: fotó: Infostart

Autóbusszal ütközött a Prágából Budapestre tartó gyorsvonat - videó

Úgy tudni nincs magyar áldozat annak a Szlovákia déli részén történt balesetnek, amelyben hatan meghaltak, öten pedig súlyosan megsérültek.

A szerencsétlenség Érsekjúvár (Nové Zámky) közelében egy vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után. Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre mentőautók és helikopterek érkeztek.

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták - nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, a vonat mozdonya pedig kigyulladt. A baleset után készült vidón látható, hogy a vonat eleje lángol.

A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen több mint százan utaztak. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Jelenleg már a sérüléseket nem szenvedett utasok segítése és a baleset következményeinek elhárítása zajlik.

Peter Pellegrini szlovák államfő őszinte részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozónak, és köszönetet mondott munkájukért a balesethez kiérkezett mentőcsapatoknak.

A Mávinform Facebook oldalán annyit közölt, hogy a Prága felől érkező, Szobról 17:38-kor a Nyugati pályaudvarra továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 279) Szlovákiában egy busszal ütközött, emiatt a Pozsony-Párkány felől érkező EuroCityk csütörtök esti érkezése bizonytalan.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×