eur:
395.17
usd:
365.07
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár
Besorozott újoncok kiképzésre érkeznek az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

„Kénytelenek vagyunk rabolni, mert nem kapunk ellátást” – megszólaltak orosz katonák

Egy blogger videójában Ukrajnában harcoló orosz katonák panaszkodnak a csapnivaló ellátásukra.

„Akkor még maradnál három évet?” – kérdezi a videó készítője, mire a katona belengetett alsó karjával és felemelt középső ujjával válaszol. Arra, hogy miért is nem akarna még Ukrajnában maradni, közölte: „Nem szeretném itt megérni a telet, mert nincs ellátás. Nem kapunk sem ennivalót, sem ruhát. Azt esszük és azt hordjuk, amit itt a házakban találunk.” Meg is mutatja civil pulóverét, majd kéri, hogy a kamera forduljon a társa felé is, aki szintén olyan ruhát visel, amit nem rendszeresítettek az orosz hadseregben.

Egy másik bajtársa pedig meglehetősen kedvetlenül meséli, hogy a kétéves szerződéséből még kilenc hónap frontszolgálat van hátra. Aztán megjelenik a képen egy ugyancsak szedett-vedett ruházatú orosz katona, akinek a lábán az ukrán hadseregtől zsákmányolt bakancs van.

A videót közzétevő Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója megjegyzi, hogy az orosz hadseregben régi hagyománya van a fosztogatásnak. Egy másik filmet is mellékel a bejegyzéséhez, amely még az első csecsen háború idején készült. Ebben orosz katonák elmondják, hogy az általuk megszállt helyekről minden használható holmit ellopnak. Egyikük megjegyzi, hogy „nincs bűntudatuk”.

A dokumentumfilmben szereplő orosz katonák arra is panaszkodnak: vigyázniuk kell, mert gyakori, hogy társaik ellopják egymás zsákmányát.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor került - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×