eur:
385.3
usd:
354.89
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Konténerszállító hajó a baltimore-i Francis Scott Key híd acélszerkezetének roncsai alatt 2024. március 26-án, miután az éjjel a teherhajó az acél tartóoszlopnak ütközött, és a híd összeomlott. Eddig két embert mentettek ki a Patapsco folyóból, hat másikat még keresnek. Víz alatti radarok több járművet jeleztek a folyó mélyén.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Az FBI is nyomoz az összeomlott baltimore-i híd ügyében

A szövetségi ügynökök már vizsgálódnak a balesetet okozó hajó körül, többek között az ingadozó áramellátásának is utána fognak nézni.

Az USA szövetségi nyomozóhatósága, az FBI folytat vizsgálatot a baltimore-i Francis Scott Key Bridge nevű híd összeomlása miatt - írja az Associated Press híradása alapján a Telex. A hírügynökség egy névtelen forrásra hivatkozik, aki azt állítja, az FBI-ügynökök már bejárták a híd összedőlését okozó Dali teherhajót.

A vizsgálatok ki fognak térni a hajón jelentkező áramkimaradásokra is, ugyanis biztonsági kamerák felvételein látszik, ahogy nem sokkal az ütközés előtt és az irányváltás közben villódznak a teherszállító fényei.

A teherhajó is rendelkezik egyfajta fekete dobozzal, ami rögzíti a működés adatait - ez segítségére lesz a szakembereknek.

Brian Scott, a város polgármestere ezzel párhuzamosan megegyezett egy jogi vállalattal, hogy bepereljék a katasztrófa okozóit.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×