eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Összeomlott egy híd Baltimore-ban, többen a vízbe zuhantak - videók

Egy teherhajó elkaszálta a híd egyik pillérét, több ember és jármű is a folyóba esett. A mentés folyamatban van.

Összeomlott egy háromkilométeres híd egy része kedd hajnalban az amerikai Baltimore városban.

A városi tűzoltóság szóvivője erősítette meg, hogy a Francis Scott Key híd a Patapsco folyóba omlott, miután a kora reggeli órákban egy hajó ütközött neki - adta hírül a BBC. Jelenleg a tűzoltók és a partiőrség több más szervvel együttműködve végez mentési akciót a helyszínen. Maryland állam tűzoltósága az incidenst tömegbalesetnek nevezte.

Helyi idő szerint 1:30-körül érkezett be az első segélyhívás a híd környékéről. Kevin Cartwright tűzoltóparancsnok közlése szerint legalább hét ember és több jármű is a folyóba zuhant. Az incindens után minden sávot lezártak a hídon, a forgalmat elterelték.

A The Guardian azt írta, a hajó kigyulladt, mielőtt süllyedni kezdett.

A híd pillérjének egy Dali nevű, 30 méter hosszú, szingapúri zászló alatt hajózó konténerszállító ütközött neki, amely Srí Lanka fővárosába, Colombóba tartott.

Szemtanúk felvételein az látszik, ahogy a jármű nekiütközik a híd egyik pillérjének, majd az átkelő egy része a vízbe omlik. Tűz és füst keletkezett, a hajó pedig lesüllyedt.

Brandon Scott, Baltimore polgármestere azt mondta, folyamatos kapcsolatban van a mentést végző hatóságokkal, és a bejelentkezését követően maga is a helyszínre indult.

A helyi rendőrség megerősítette: lehetséges, hogy emberek vannak a vízben, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

A mintegy 3 kilométer (1,6 mérföld) hosszú híd a Baltimore-t körülvevő 695-ös autópálya része.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×