eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Iránból kilőtt rakéta Izrael északi része felett 2024. április 14-én hajnalban. Az iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy drónok és rakéták százait indította izraeli célpontok ellen. Az iráni állami médiában idézett közlemény szerint a támadás válasz arra a légicsapásra, amelyet Izrael hajtott végre Irán damaszkuszi konzulátusa ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Sorra nyílnak a légterek az iráni támadás után, Izrael győzelmi jelentést tett közzé

Irak, Libanon és Jordánia vasárnap reggel bejelentette légterének újbóli megnyitását, amelyet szombat este óta lezártak az Irán által Izrael ellen indított, példátlan támadás miatt.

E három ország szombat este jelentette be légterének lezárását és a forgalom szüneteltetését.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság vasárnap reggel kiadott közleményében megerősítette, hogy "a légteret újra megnyitották" az iraki repülőterekre érkező vagy onnan induló repülőgépek előtt, biztosítva különösen azt, hogy "kizárták az Irakban - Irán szomszédos országában - a polgári légi járművek biztonságát fenyegető minden kockázatot".

Libanonban, Izrael szomszédjában a közlekedési miniszter, Ali Hamie az AFP francia hírügynökségnek elmondta: "reggel 7 óra (helyi idő szerint) óta újraindítottuk a járatokat, és figyelemmel kísérjük a helyzetet".

Jordánia, egy másik Izraellel határos ország szintén sajtóközleményben jelentette be, hogy vasárnap reggel újra megnyitotta légterét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×