eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lángol a moszkvai Crocus City Hall koncert központ. Forrás: X /  Денис Казанський
Nyitókép: Forrás: X / Денис Казанський

Óráról órára nő a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak száma

Az interneten megjelent információk szerint már több mint százan veszthették életüket a moszkvai terrortámadásban. Az X-en publikáló NEXTA azt is közölte, hogy 121 sebesültet, köztük öt gyereket ápolnak kórházban.

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, köztük mind a négy terroristáéról, aki részt vett a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban - közölte szombaton a Kreml.

Az X-en publikáló NEXTA közreadta az orosz TASZSZ hírügynökség egyik videóját, amely a merénylet helyszínén készült.

Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása értelmében a terrortámadás négy résztvevőjét az orosz szakszolgálatok a brajnszki régióban, az ukrán határhoz közelében fogták el.

A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

Mihail Murasko egészégügyi miniszter közölte, hogy öt gyereket kezelnek kórházban, 60 felnőtt és egy fiatalkorú állapota súlyos. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szombat reggelre 107-re bővítette a kórházban ápolt és azonosított személyek nyilvánosságra hozott névsorát.

A Crocus City Hall koncerttermében okozott tűz oltásán és a romeltakarításon szombat reggel 477 ember dolgozott 183 műszaki eszközzel.

Péntek este terepruhás támadók automata fegyverekből nyitottak tüzet a Crocus City Hall koncerttermének előterében, majd a nézőtéren is.

A TASZSZ orosz hírügynökség aztközölte, hogy a merénylők gyújtófolyadékot locsoltak szét az épületben, ahol aztán hatlalmas tűz tombolt. Legkevesebb két robbanás történt és az épület tetőszerkezete beomlott.

A terrortámadás helyszínére szombaton tömegesen vittek virágot az emberek, a véradó helyeken sorok alakultak ki. Moszkva elektronikus reklámkivetítőin péntek óta egy égő gyertya látható, "Gyászolunk 22.03.2024" felirattal. A főváros templomaiban liturgián emlékeztek meg az áldozatokról.

Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország-Paraguay barátságos labdarúgó mérkőzést is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×