eur:
396.18
usd:
369.89
bux:
70487.56
2024. június 25. kedd Vilmos
Kuvaiti M-84AB tankok. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Már Kuvait is tankokkal segítheti Ukrajnát

Az interneten megjelent értesülés szerint az Öböl-menti emirátus jelentős mennyiségű harckocsit küld Ukrajnának.

Az X-en publikáló és megbízható értesüléseiről ismert Nexta azt közölte, hogy Kuvait több mint száz M-84AB páncélossal támogatja Ukrajnát.

Az M–84 a szovjet T–72 harckocsi jugoszláv változata. Az eredeti verzióhoz képest több fejlesztést tartalmaz, mint a korszerűbb tűzvezető, illetve kommunikációs rendszer, valamint a számítógépes vezérlés. Az 1000 lóerős motor jobb gyorsulást, és nagyobb végsebességet biztosít, mint a régi, orosz erőforrás. Az M-84AB a Kuvaitnak gyártott export változatot jelöli. Ebből a típusból 150 darabot vásárolt a Perzsa-öböl menti arab ország.

A portál úgy tudja, hogy a harckocsikat előbb Horvátországba szállítják, ahol felújítják őket, majd ezt követően kapják meg az ukránok. Az M-84AB harckocsik ugyanolyan 125 mm-es, sima csövű ágyúval vannak felszerelve, mint az ukrán hadseregben használt többi, T-72-es tank, így a lőszerellátás nem fog gondot okozni.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az oroszok hagyományosan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Balkánon fekvő Szerbiával, most azonban távolodni látszik egymástól a két ország. Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×