eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Corona Virus mutation with DNA - covid-19 illustration with dark blue cell background
Nyitókép: peterschreiber.media/Getty Images

Kiszivárgott egy árulkodó minisztériumi koronavírus-dokumentum

Már ismerték a vírust Kínában, mégsem szóltak az Egészségügyi Világszervezetnek.

Kínai kutatók már 2019. december végén izolálták és feltérképezték a Covid–19 vírust, vagyis legalább két héttel azelőtt, hogy Peking 2021. január 11-én megosztotta a vírus szekvenciáját az Egészségügyi Világszervezettel – állítja a Wall Street Journal egy, az amerikai egészségügyi minisztériumtól kikerült dokumentum alapján.

Mint a hvg.hu írta, egy, az amerikai képviselőházi bizottság által megszerzett, és a lapnak átadott dokumentumból kiderül, hogy egy pekingi kutató már 2019. december 28-án feltöltötte a vírus csaknem teljes szekvenciáját egy amerikai kormányzati adatbázisba. A kínai tisztviselők ekkor még „ismeretlen” vírusos tüdőgyulladásként jellemezték a Vuhanban kitört járványt, és még be sem zárták azt a piacot, ahonnan később az egész járványt származtatták.

A szakemberek szerint ez a plusz két hét kulcsfontosságúnak bizonyulhatott volna a világ orvosai számára, hogy hamarabb megértsék a Covid–19 terjedését, meghatározhassák a védekezés módjait.

A lap szerint az új információ hagy némi kétséget afelől, hogy vajon tényleg ismerjük-e a járvány kitörésének körülményeit.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×