eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója megnyitja a WHO végrehajtó testületének 146. ülésszakát a szervezet genfi székházában 2020. február 3-án. A testület február 8-ig ülésezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

Kiderült, hányan halnak bele most a koronavírus-fertőzésbe

Csak decemberben csak tízezer halálesetet jelentettek a Covid szövődményeivel összefüggésben.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz a múlt hónapban kiemelte a Covid-19 terjedésének aggasztó növekedését, és a hullámot az ünnepi összejöveteleknek és a JN.1 változat – a jelenleg világszerte legdominánsabb törzs – terjedésének tulajdonította. Decemberben közel 10 ezer halálesetet jelentettek, és 42 százalékkal nőtt a kórházi felvételek száma mintegy 50 országban, főként Európában és Amerikában – írja a Portfolio.

Bár a halálesetek száma jelentősen alacsonyabb, mint a világjárvány csúcspontján, a megelőzhető haláleseteknek ez a szintje elfogadhatatlan a főigazgató szerint. Biztosra vette továbbá, hogy több országból nem a valós adatok érkeznek és sürgette a kormányokat, hogy tartsák fenn az "éber" felügyeletet, és biztosítsák a kezelésekhez és vakcinákhoz való hozzáférést.

Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19 technikai vezetője megjegyezte, hogy a légzőszervi megbetegedések száma nemcsak a Covid-19, hanem az influenza, a rhinovírus és a tüdőgyulladás miatt is megugrott. Várakozásai szerint ezek a tendenciák januárban egész télen fennmaradnak a Föld északi felén, ugyanakkor a déli félteke nyári szezonjában is növekedést jelez.

A egészségügyi kihívások leküzdésére a WHO tisztviselői lehetőség szerint védőoltást, maszk viselését és jól szellőző beltéri helyiségek fenntartását javasolják.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×