eur:
390.68
usd:
366.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Radar Screen in futuristic HUD style. Air search gadget. military search, system aim. Fui Army target monitoring screen
Nyitókép: NatalyaBurova/Getty Images

Magyar katonákat is érintett Izrael egyik légicsapása

A Dél-Libanonban szolgáló magyar honvédeknek óvóhelyre kellett vonulniuk az izraeli légi csapások miatt vasárnap.

Az esetről szóló beszámolóra a hvg.hu bukkant az Irish Mirror egyik cikkében. A lap szerint ugyanis a 122. gyalogzászlóalj 322 ír tagja és az ott szolgáló lengyel, magyar és máltai katonák is bombabiztos bunkerekbe húzódva kénytelenek átvészelni az IDF-nek a Hezbollah állásai ellen indított támadásait.

A Mirror értesüléseit megerősítette az ír hadsereg szóvivője is, szerinte a csapatok délután fél kettő és fél öt között voltak kénytelenek fedezékbe húzódni. A katonák a központi bázison és egy, az izraeli-libanoni nem hivatalos határtól, a Kék Vonaltól 400 méterre található ellenőrzőponton tartózkodtak. A lap információi szerint a 338 ír katona mellett 220 lengyel, 4 máltai és 13 magyar teljesít ezen a két ponton szolgálatot.

A libanoni területről a Hezbollah indít támadásokat Izrael ellen. Friss hír, hogy az izraeli légvédelem arról számolt be, hogy az északi, libanoni határon elfogott egy libanoni területről Izrael ellen indított föld-levegő rakétát, majd támadást intézett a kilövőállomás ellen.

A Hamász és a Hezbollah a gázai övezeti terrorszervezet október 7-i támadása után vezetői szinten is egyeztetett, előbbi vezetői pedig Izrael vereségét ígérték arra az esetre, ha az izraeli hadsereg szárazföldi erőkkel nyomulna be a Gázai övezetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×