eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Utakat és épületeket mosott el az ár New York államban – videó

Az ítéletidőben legalább egy ember meghalt – közölték helyi tisztségviselők.

Az amerikai meteorológiai szolgálat villámárvizekre figyelmeztetett a térségben, és jelezte: egyes területeken akár 12–20 centiméter csapadék is hullhat.

A New York-i Hudson-völgyben egy harmincas éveiben járó nő megfulladt, miután elsodorta a víz, amikor megpróbálta elhagyni otthonát.

A villámár ereje sziklákat mozdított el, amelyek nekiütköztek a nő házának, és megrongálták a falát.

Helyi tisztségviselők szerint a vihar több tízmillió dolláros kárt okozott.

Kathy Hochul New York-i kormányzó a WCBS rádióadónak elmondta, hogy

többen eltűntek, és egy házat elmosott a víz.

A vihar haladási irányában élő lakosokat arra kérték, hogy ne induljanak útnak.

Hochul vasárnap rendkívüli állapotot hirdetett ki a New York városától mintegy 96 kilométerre északra fekvő Orange megyében, amelyet később Ontario megyére is kiterjesztett.

West Pointot, az amerikai katonai akadémiának otthont adó várost is elöntötte a víz. Helyi tisztségviselők attól tartanak, hogy károk keletkezhettek több történelmi épületben.

Az amerikai meteorológiai szolgálat villámárvizekre figyelmeztetett New York állam délkeleti részén, „életveszélyesnek” minősítve a helyzetet. Emellett figyelmeztetést adott ki New Jersey északkeleti részére.

A meteorológiai szolgálat szerint hétfőn New England nagy részén várható heves esőzés és áradás, és Vermontban, valamint New York északkeleti részén is sok csapadék hullhat. Vasárnap éjszaka New York városára is lecsaphat a vihar, amely villámárvizekhez vezethet – írta a meteorológiai szolgálat a Twitteren.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×