eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Alekszandr Lapin, orosz vezérezredes katonákat tüntet ki az ukrán fronton. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Szovjet tábornok a fronton - különleges videót mutogatnak az oroszok

A felvételen az látható, amint az orosz hadsereg egyik legmagasabb rendfokozatú tisztje személyesen irányít egy maroknyi katonát.

Alekszandr Lapin vezérezredes energikus mozdulatokkal, parancsokat kiabálva küld rohamra pár gyalogost. A képek az moszkvai védelmi minisztérium szerint Belgorod közelében készültek és azt örökítették meg, ahogy a három csillagos tábornok az Oroszország területére betört ukrán diverzánsok ellen vezeti harcba a katonákat.

A tábornokot korábban többször is bírálták, amiért nem nagyon mutatkozik a frontvonal közelében. A videó nyilván azt hivatott igazolni, hogy ha kell, Lapin vezérezredes személyesen veszi kézbe a dolgok irányítását.

A felvétel külön érdekessége, hogy a tábornok egyenruháján, a nemzetiségére utaló karjelzés nem az orosz nemzeti trikolór, hanem a volt Szovjetunió sarló-kalapácsos vörös zászlója. Az Ukrajna elleni háború az orosz hivatalos álláspont szerint az ottani nácik elleni hadművelet és ezért a hatóságok előszeretettel hasonlítják a második világháborúhoz, vagy ahogy az oroszok nevezik a Nagy Honvédő Háborúhoz. Az ukrajnai frontra vezényelt orosz katonák gyakran pózolnak a volt Szovjetunió vörös zászlajával.

Alekszandr Lapin orosz vezérezredes egyenruháján az egykori Szovjetunió sarló-kalapácsos zászlaját viseli. Forrás: Twitter/OSINTdefender
Alekszandr Lapin orosz vezérezredes egyenruháján az egykori Szovjetunió sarló-kalapácsos zászlaját viseli. Forrás: Twitter/OSINTdefender

Moszkvában egyébként azt közölték, hogy Belgorod közelében befejeződött az úgynevezett terrorellenes hadmozdulat. Mint arról a washingtoni székhelyű, Institute for the Study of War szakértői beszámoltak, a Kreml azt hangoztatja, hogy legyőzték az ukrán barát Orosz Önkéntes Hadtestet (RDK) és az Oroszországi Szabadság Légiót (LSR).

Idézik Belgorod megye kormányzóját, aki ugyan megerősítette, hogy véget értek a harcok, de azért még azt kérte:

az elmenekült civilek egyelőre ne térjenek vissza korábbi lakóhelyeikre.

Közben Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője bejelentette: Putyin elnök nem tartotta szükségesnek, hogy a belgorodi események miatt összehívja az Orosz Biztonsági Tanács rendkívüli ülését. A történtekről majd a testület soron következő, május 26-i megbeszélésén lesz szó.

Az ISW ezzel kapcsolatban megjegyzi: az orosz vezetés szeretné fenntartani azt a látszatot, hogy a fegyveres erők urai a helyzetnek és ezzel erősíteni próbálja a közvéleménynek a katonákba vetett bizalmát.

Cimképünkön Alekszandr Lapin vezérezredes az ukrajnai háborúban harcoló orosz katonákat tüntet ki

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×