eur:
389.2
usd:
363.48
bux:
68098.31
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A young black bear feeding in the long grass and dandelions on Whistler mountain
Nyitókép: Graham Winslet/Getty Images

Medvetámadás Szlovákiában, lövés is dördült, egy vadász megsérült

Hétfőn reggel Felsővisnyó (Višňové) község közelében két emberre támadott rá egy medve.

Egy erdészt és egy vadászt támadott meg egy medve a Zsolnához közeli Felsővisnyón. Az Állami Természetvédelem szóvivője közölte, hogy mindkét férfi sérüléseit a zsolnai kórházban látták el, nincsenek életveszélyben – írja a bumm.sk.

Kristína Bocková arról számolt be, hogy a két férfi egy meglőtt vaddisznóra ügyelt egy ligetben, amikor a medve rátámadt először az erdészre, majd később a vadászra is, aki rálőtt az állatra. Mindkét férfi sebesülését kórházban látták el, s egyiküket megfigyelésre bent is tartották az egészségügyi intézményben.

A támadás helyszíne egy két rét közötti ligetben van, ahol a medve valószínűleg pihent. A környéken megfigyelést végzett az Állami Természetvédelem barnamedvék miatt létrehozott akciócsoportja is. A helyszínen megtalálták az állat nyomait, amely igazolta a nagy ragadozó jelenlétét.

A hivatal felhívta a figyelmet, hogy a medvének valószínűleg lőtt sebe van, s ezért agresszív lehet, s veszélyeztetheti a véletlenül arra járó személyeket. Az akciócsoport megfigyelés alatt tartja a támadás környékét, hogy megelőzze az esetleges újabb találkozásokat. Az incidensről tájékoztatták a rendőrséget, és Felsővisnyó polgármesterét, aki arra intette a helyieket, hogy a biztonságuk érdekében mérlegeljék a felsővisnyói völgy és környékének a meglátogatását.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×