eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Newborn baby with cannula in the feet on a hospital bed
Nyitókép: CristiNistor/Getty Images

Furcsa feljegyzésekre bukkantak a sorozatgyilkossággal gyanúsított csecsemős nővér otthonában

Lucy Letby a vádak szerint hét újszülöttet ölt meg, és további tízet megpróbált meggyilkolni a 2015 júniusától kezdődő egy évben abban a chesteri kórházban, amelyben dolgozott.

A nővér mindent tagad: a hosszú ideje tartó perben most otthonában készített felvételeket mutattak be, illetve naplójának és egyéb, otthonában talált dokumentumoknak részleteit – írja a The Guardian.

Philip Astbury ügyész mutatta be a nővér naplójába 2016-ban írt feljegyzéseket: ezekben a későbbi áldozataivá vált csecsemők monogramjai életük fontos dátumai mellett szerepelnek: a naplóban születésük időpontja, az a nap, amikor Letby beavatkozott kezelésükbe, majd az a nap, amikor meghaltak, egyaránt tartalmazta monogramjukat.

Ezeket a bejegyzéseket más színű tollal tette meg a gyanúsított, mint amilyennel a napi eseményeket, például salsa-óráit felvezette. Azt nem tudni, hogy aznap jegyezte fel őket a nővér, vagy utólag írta be a monogramokat.

Egy papírlapon az "öljetek meg" feliratot is megtalálták Letby otthonában, mellette egy áthúzott szövegrésszel. Ez a következő volt:

"Nem tudom, hogy megöltem-e őket. Talán igen. Talán én vagyok az egészért a felelős."

Lucy Letby-t 2018 július 3-án tartóztatták le először, a fent említett bejegyzésekre is ekkor találtak rá otthonában. Korábban már post-it feljegyzéseket is bemutattak a bíróságon, melyek egy részén azt írta, ártatlan, más üzenetek szerint azonban ő ölte meg a csecsemőket, mert nem tudta elég jól gondjukat viselni.

A nő szobájában találtak egy iratmegsemmisítőt is bankszámlakivonatokkal, szülei házában pedig egy iratmegsemmisítő dobozára bukkantak, amelyben Letby öt beteg adatlapjára találtak rá.

A kórházban is volt íróasztala a nőnek: abban is találtak érdekes dokumentumokat, köztük egy olyat, amelyre kollégái nevét írta fel, két szívet rajzol melléjük, és a következő mondatot írta le: "Szerettelek, de nem volt elég. Nem tudom ezt tovább csinálni.... Azt akarom, hogy az élet olyan legyen, mint amilyen volt. Szeretném örömmel végezni a munkámat... Nem tartozom már sehová. Probléma vagyok azoknak, akiket ismerek, mindenkinek sokkal egyszerűbb lenne, ha nem lennék itt."

A Lucy Letby-hez köthető különböző helyszíneken összesen 257 beteg adatlapját találták meg, a nő összesen 21 csecsemőt próbálhatott meg bántalmazni. Pere folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×