eur:
371.25
usd:
344.94
bux:
47212.02
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Pixabay

Már az olaszok is nekimennek a TikToknak

Az olasz versenyhivatal vizsgálatot indít a TikTok kínai közösségi hálózat ellen, mivel gyaníthatóan nem alkalmazza saját szabályait az "öngyilkosságra, önkárosításra és étkezési zavarokra indító veszélyes tartalmak" ellenőrzésére.

A vizsgálat célkeresztjében a TikTok Technology Limited nevű, írországi székhelyű vállalat áll, amely az európai fogyasztókkal való kapcsolattartásért felel. Emellett a TikTok angliai és olaszországi képviselete ellen is nyomoznak - írta közleményében a versenyhivatal.

A TikTok olaszországi központjában kedden a versenyhivatal és a pénzügyi rendőrség közösen vizsgálódott.

A nyomozást azért indították, mert a platformon

"számos olyan videó jelent meg, amelyekben fiatalok önkárosítást végeztek".

Az olasz hatóságok azt kifogásolják a leginkább, hogy a TikTok nem vezetett be megfelelő tartalomfigyelő rendszereket, "különösen a legsérülékenyebb felhasználók, például a kiskorúak esetében". Emellett a hálózat olyan algoritmust használ, amely "személyre szabja a hirdetéseket, és a már megtekintett tartalmakhoz hasonló videókat kínál fel", ezzel pedig "illegitim módon kondicionálja" a felhasználókat.

A kínai ByteDance óriáscég tulajdonában lévő TikTok több országban került a hatóságok célkeresztjébe nemzetbiztonsági okokból. Az Egyesült Államok, Kanada és az Európai Unió nyomdokaiba lépve a múlt héten az Egyesült Királyság is betiltotta az alkalmazást a kormányzati eszközökön.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Az ukránbarát Orosz Önkéntes Hadtest és a Szabad Oroszország Légió ismét behatolhatott Oroszország Belgorodi területére. Moszkva állítása szerint visszaverték a támadást, egy videó szerint viszont a milicisták orosz tüzérségi eszközöket semmisítettek meg. A határ menti orosz települések – elsősorban Sebekino városa – napok óta tüzérségi támadás alatt állnak, de csütörtökön robbanás rázta meg a terület székhelyét, Belgorod városát is. Egyelőre visszavonul a frontvonalról a Wagner csoport és pihennek a zsoldosok, feltöltik tartalékaikat, ezután „valószínűleg Oroszország területén belül” folytatódik majd a harc – mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére. Európai vezetők Moldovában tartottak találkozót, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgette hazája NATO-csatlakozását. Annalena Baerbock német és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azonban azt mondta, háborúban álló országnak nem szabad NATO-tagságot adni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×