eur:
368.02
usd:
342.45
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Twitter/Anton Gerashchenko

Ritka támadás a Krímben, ukrán drónok csaphattak le - videó

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint az elcsatolt terület északi részén vasúton szállított fegyvereket robbantottak fel.

Dzsankoj városának orosz vezetője, Ihor Ivin szerint dróntámadás történt: Ukrajna szokásosan csak a robbantás tényét jelentette be, a felelősséget nem vállalta az esetért - írja a BBC.

Ha ezt is megtennék, az ritkaságot jelentene abból szempontból, hogy ez a terület mélyen a Krím belsejében található, itt nem sűrűn hajtanak végre ukrán támadást.

"A robbantások folytatják Oroszország lefegyverzési folyamatát, és előkészítik a Krím ukrán félsziget elfoglalásának megszüntetését"

- áll az ukrán védelmi minisztérium közleményében. Kijev szerint az oroszok Fekete-tengeri flottája tervezte volna használni a lövegeket.

Ihor Ivin arról beszélt, hogy egy 33 éves férfi kórházba kellett szállítani, mert srapnelsérülést szenvedett az egyik lezuhant drón közelében. Katonai célpontok károsodásáról nem ejtett szót. Több épület és a villamoshálózat ugyanakkor megsérült.

Oroszország 2022 októberében Ukrajnát vádolta a krími kikötővárosban, Szevasztopolban a Fekete-tengeri flotta ellen végrehajtott dróntámadásért. Ukrajna nem vállalta a felelősséget azért a támadásért, melyben 9 drón vett részt.

Címlapról ajánljuk
Infláció, népszámlálás, statisztika: élet a számok mögött – nagyinterjú Vukovich Gabriellával, a KSH leköszönő elnökével

Infláció, népszámlálás, statisztika: élet a számok mögött – nagyinterjú Vukovich Gabriellával, a KSH leköszönő elnökével

Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal leköszönő elnöke az infláció csökkenő tendenciáiról és népszámlálás már meglévő eredményeiről, azok alapján az elmúlt időszakban tapasztalt, a demográfiát, a települések népességét, az országrészek közötti eltéréseket mutató változásokról beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, de szót ejtett a jövőbeni terveiről is.

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×