eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk
A háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Kreml Palotában 2023. március 21-én, Hszi látogatásának második napján.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Grigorij Sziszojev

Lélegzetelállító videón, ahogy az orosz és a kínai elnök találkozik

Megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök hivatalos csúcstalálkozója kedden a Kremlben.

A tárgyalás zárt ajtók mögött zajlik. Hétfőn a két vezető nem hivatalos megbeszélése mintegy négy és fél órán át tartott.

A hivatalos tárgyalások kezdéséről azért közzé tettek egy videót:

A két államfő zárt ajtók mögött folytatott négyszemközti megbeszélését szűk körű eszmecsere követte, amelynek kezdete előtt Putyin kamerák előtt kijelentette, hogy hivatali partnerével nemzetközi és kétoldalú kérdéseket vitatott meg.

Moszkva, 2023. március 21.
A háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Kreml Palotában tartott hivatalos fogadási ünnepségen 2023. március 21-én, Hszi látogatásának második napján.
MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin
A háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Kreml Palotában tartott hivatalos fogadási ünnepségen 2023. március 21-én, Hszi látogatásának második napján. MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin

A szűk körű megbeszélésen a Kreml tájékoztatása szerint orosz részről részt vesz Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, Szergej Lavrov külügyminiszter, Jurij Usakov és Makszim Oreskin elnöki tanácsadók, Igor Morgulov pekingi nagykövet, Elvira Nabiullina jegybankelnök, Dmitrij Sugajev, a szövetségi katonai és technikai együttműködési szolgálat elnöke, Jurij Boriszov, a Roszkozmosz vezetője és Valerij Fagyejev, az Emberi Jogi Tanács vezetője.

Ezt követően tágabb összetételben tárgyalnak a küldöttségek, majd elnöki sajtónyilatkozatok következnek, amelyek során a sajtó nem tesz fel kérdéseket. Várhatóan elhangzik majd Putyin válasza Hszi kínai meghívására. Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök már elfogadta a hozzá intézett invitálást.
Hétfőn a két államfő nemhivatalos megbeszélése - a vacsorával együtt - mintegy négy és fél órán át tartott. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ezekről csak annyit árult el, hogy "nagyon részletes eszmecsere, komoly beszélgetés" folyt.

A keddi hivatalos programot állami vacsora zárja, a korábbi tájékoztatás szerint üzletemberek részvételével, amelyen hivatalos köszöntők hangzanak majd el

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×