eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Aliért, a 15 éves fiúért küzdenek a Pest megyei kutató-mentők Törökországban – fotó

Egy másfél éves gyereket és a nagyapját már sikeresen kimentettek a romok alól.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sikeresen kimentett a törökországi romok alól egy másfél éves kisgyermeket és a nagyapját. Mint a Facebook-oldalukon írják, most egy 15 éves, Ali nevű fiatal életéért küzdenek.

A szolgálat szerda reggeli bejegyzésében köszönetet mond a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps Program Koordinációs Főosztálynak és a nagykövetségnek, hogy meghallották a felajánlásukat, valamint, ahogy fogalmaznak, profin segítették az útnak indításukat.

Mások mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a szolgálat most nem az állami mentőcsapat tagjaként ment bevetésre, hanem NGO (non govermental organisation) vagyis nem állami mentőszervezetként, saját színekben van jelen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban arról tájékoztatott, hogy összesen 116 főből és 19 mentőkutyából áll az a magyar kontingens, amely részt vesz a kutatási, mentési és egészségügyi ellátási munkában Törökországban.

Jelek szerint köztük van Kovács Zoltán lánya is. A kommunikációs államtitkár az elmúlt este a következőket posztolta a közösségi oldalára: „Nagyon-nagyon büszke vagyok Ilka lányomra, aki keresőkutyájával, Nilával együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Kutató Mentő Alakulatának tagjaként már úton van Törökországba, hogy segítsék a tegnapi földrengés utáni mentést.”

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×