eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Half alive and half dead tree standing in the areas of landscape, The concept of climate has changed and Global warming
Nyitókép: chonticha wat/Getty Images

A klímapara miatt születik kevesebb gyerek

Állítólag a gyerekvállalásnál egyre komolyabb szempont a klímaváltozástól való rettegés.

Egy új kutatás szerint az emberek egyharmada már azon is elgondolkodott, hogy a klímaszorongás miatt felhagy a családalapítással – írja az Euronews cikke nyomán a 24.hu.

A 25 ország 25 ezer lakójának közreműködésével készített felmérés rámutatott, bizonyos országokban ez a szám jóval magasabb is lehet: Lengyelországban, Indonéziában, Japánban, Brazíliában, Chilében, Kolumbiában és Mexikóban több mint 33 százalék, Indiában pedig akár 58 százalék is lehet azok aránya, akik a klímakrízis miatt nem alapítanának családot.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy nőtt az éghajlatváltozás elleni fellépés támogatottsága is. A megkérdezettek 75 százaléka már úgy véli, hogy az éghajlatváltozást az emberi tevékenység okozta, 55 százalék pedig azt állítja, hogy ennek a megoldásához jelentős életmódváltoztatásra is szükség van.

Viszont emelkedett a klímaváltozás-tagadóinak száma is. Ők Hollandiában, Finnországban, az Egyesült Államokban, Nigériában, Ausztráliában, az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában vannak a legtöbben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×