eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
16 January 2023, Lower Saxony, Hanover: Boris Pistorius (SPD), Interior Minister of Lower Saxony, speaks at an event organized by the Lower Saxony Police Helicopter Squadron at Hanover Airport. Following the resignation of Defense Minister Christine Lambrecht, Lower Saxonys Interior Minister Boris Pistorius (SPD) is to succeed her. The German Press Agency learned this on Tuesday from government circles. Earlier, several other media had reported. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by Julian Stratenschulte/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Julian Stratenschulte/picture alliance/Getty Images

Férfi politikus veszi át a védelmi tárcát Németországban

Alsó-Szászország tartomány belügyminisztere lesz a következő szövetségi védelmi minisztert Németországban – közölte Olaf Scholz kancellár.

Boris Pistorius "rendkívül tapasztalt politikus", rendelkezik közigazgatási gyakorlattal, évek óta foglalkozik biztonságpolitikával, "és hozzáértésével, magabiztosságával és nagy odaadásával pontosan megfelelő személy arra, hogy átvezesse a haderőt (Bundeswehr) a korszakváltáson" – írta Olaf Scholz.

A szociáldemokrata (SPD) miniszterjelöltnek a nyolcvanas években teljesített sorkatonai szolgálaton kívül nincs kapcsolata a Bundeswehrrel.

Ezzel összefüggésben a legnagyobb ellenzéki erő, a CDU/CSU jobbközép pártszövetség kiemelte: jelölése "nagy meglepetés, de sajnos nem kellemes", és azt mutatja, hogy a védelmi miniszteri tisztség betöltésében "már megint nincs szerepe a szakértelemnek".

Mint korábban az Infostarton írtuk, a tárca eddigi vezetője, Christine Lambrecht hétfőn jelentette be távozását. Boris Pistorius jelölésével

a kancellár feladja azt a vállalását, hogy kormányában egyenlő a nő-férfi arány.

Az InfoRádiónak korábban Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója fejtette ki véleményét Olaf Scholcz ígéretéről és Christine Lambrecht lemondásának okairól. Ha Olaf Scholz tartani akarja magát ahhoz a korábbi vállalásához, hogy egyenlő lesz a nemek aránya a kormányában, akkor női miniszternek kell érkeznie a kabinetbe.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×