INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

ukrajna

háború

luhanszk

donbasz

SEVERODONETSK, UKRAINEAPRIL 17, 2022At a frontline hospital in Severndenesk, Ukraine, a patient is brought in with shrapnel wounds to the head. There are only a few doctors remaining in Severodonetsk, and most of their energy is spent on the wounded Ukrainian soldiers.  (Carolyn Cole / Los Angeles Times via Getty Images)

Heves harcok dúlnak egy 25 kilométeres szakaszon, ez most a háború kulcsterülete

Infostart

Lezárnák Luhanszk elfoglalását az oroszok, erről ír friss hírszerzési jelentésében az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma.

Oroszország Szeverodonyeck, Liszicsanszk és Rubizsnye városokat igyekszik körbekeríteni, hogy ezzel a teljes luhanszki régiót magáénak tudhassa. Luhanszk teljes elfoglalása pedig az egész Donbasz elfoglalását célzó művelet része.

A megyében az északi és a déli orosz egységeket egy körülbelül 25 kilométeres, ukrán kézen lévő terület választja el egymástól, ezen a területen heves küzdelmek folynak, mert erős az ukrán ellenállás, az erők jól beásott védelmi pozíciókat foglalnak el.

Az ukrán Egyesített Műveleti Erők valószínűleg továbbra is hatékonyan irányítják és ellenőrzik ezt a frontot, ám Oroszország elért néhány sikert, részben a tüzérségi egységek összpontosításának köszönhetően.

Nyitókép: Carolyn Cole / Los Angeles Times via Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018