eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
SEVERODONETSK, UKRAINEAPRIL 17, 2022At a frontline hospital in Severndenesk, Ukraine, a patient is brought in with shrapnel wounds to the head. There are only a few doctors remaining in Severodonetsk, and most of their energy is spent on the wounded Ukrainian soldiers.  (Carolyn Cole / Los Angeles Times via Getty Images)
Nyitókép: Carolyn Cole / Los Angeles Times via Getty Images

Heves harcok dúlnak egy 25 kilométeres szakaszon, ez most a háború kulcsterülete

Lezárnák Luhanszk elfoglalását az oroszok, erről ír friss hírszerzési jelentésében az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma.

Oroszország Szeverodonyeck, Liszicsanszk és Rubizsnye városokat igyekszik körbekeríteni, hogy ezzel a teljes luhanszki régiót magáénak tudhassa. Luhanszk teljes elfoglalása pedig az egész Donbasz elfoglalását célzó művelet része.

A megyében az északi és a déli orosz egységeket egy körülbelül 25 kilométeres, ukrán kézen lévő terület választja el egymástól, ezen a területen heves küzdelmek folynak, mert erős az ukrán ellenállás, az erők jól beásott védelmi pozíciókat foglalnak el.

Az ukrán Egyesített Műveleti Erők valószínűleg továbbra is hatékonyan irányítják és ellenőrzik ezt a frontot, ám Oroszország elért néhány sikert, részben a tüzérségi egységek összpontosításának köszönhetően.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×