eur:
389.31
usd:
362.2
bux:
67941.95
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LONDON, ENGLAND - MARCH 31: Queen Elizabeth II, in residence at Windsor Castle, appears on a screen via videolink, during a virtual audience to receive the Ambassador from the Republic of Ecuador His Excellency Mr Sebastian Mateo Corral Bustamante and Mrs Maria Jose Jaramillo Moscoso at Buckingham Palace on March 31, 2022 in London, England. (Photo by Kirsty OConnor - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Pool

Betegsége miatt új módon szervezik II. Erzsébet nyilvános megjelenéseit

A brit uralkodó mozgásszervi problémái miatt nehéz előre tervezni.

A Buckingham-palotából származó információk szerint feltételezhető, hogy II. Erzsébet királynő nem lesz jelen a különböző nyilvános eseményeken platinajubileumán, ha azonban mégis, akkor arról az adott napon döntenek, és a királyi család egyik tagja fogja elkísérni. A jövőben ez lehet az új stratégiája a palotának, így elkerülhetők a félreértéseket, és senkinek nem okoznak csalódást, ha a királynő mégsem jelenik meg valahol - írta a Telegraph alapján a Telex.

Június 2-án lesz 70 éve, hogy édesapja, VI. György halála után II. Erzsébetet megkoronázták, és ezzel ő a leghosszabb ideje trónon lévő uralkodó.

Mint ismert, a királynő idén már több eseményt is lemondott egészségügyi problémái miatt, nemrég jelentkező mozgásszervi problémája mellett a koronavírust is elkapta februárban. 1970 óta idén először nem vett részt a húsvétvasárnap reggeli istentiszteleten, ahogyan a nagycsütörtöki szertartáson sem volt ott a windsori Szent György-kápolnában, és az éves nemzetközösségi szertartást is lemondta.

A napokban váratlanul két év után először meglátogatta az uralkodót Harry herceg és Meghan Markle.

A királynő továbbra is ellátja uralkodói feladatait, számos online eseményen jelen van, és mindennap megkapja a legfontosabb kormányzati információkat.

Korábban már bottal jelent meg nyilvános eseményen, azt azonban a jelenlegi információk szerint elutasítja, hogy kerekesszékben mutatkozzék.

LONDON, ENGLAND - MARCH 31: Queen Elizabeth II, in residence at Windsor Castle, appears on a screen via videolink, during a virtual audience to receive the Ambassador from the Republic of Ecuador His Excellency Mr Sebastian Mateo Corral Bustamante and Mrs Maria Jose Jaramillo Moscoso at Buckingham Palace on March 31, 2022 in London, England. (Photo by Kirsty O'Connor - Pool/Getty Images)
A Windsori Kastélyban lakó II. Erzsébet királynő online, videokapcsolatos meghallgatáson fogadja az ecuadori nagykövetet, Sebastian Mateo Corral Bustamantét és Maria Jose Jaramillo Moscosót a Buckingham Palotában, Londonban, 2022. március 31-én. (Fotó: Kirsty O'Connor - Pool/Getty Images)

(A nyitóképen: II. Erzsébet bottal érkezik a Westminster Apátságba András yorki herceg társaságában, a királynő 2021-ben elhunyt férjére, Fülöp edinburghi hercegre való emlékező szertartásra 2022. március 29-én.)

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×