eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ukrán katonák dolgoznak a bombatámadásban megrongálódott mariupoli gyermekkórházban 2022. március 9-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: Ukrán katonák dolgoznak a bombatámadásban megrongálódott mariupoli gyermekkórházban 2022. március 9-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka

Három halottja van a mariupoli kórházat ért támadásnak

Gyerek is van az áldozatok között.

Szerdán egy mariupoli szülészetet és gyermekkórházat ért bombatámadás. A város alpolgármestere szerint hárman haltak meg, köztük egy gyermek. Legkevesebb 17-en megsebesültek, vannak köztük terhes nők is.

"Biztos vagyok abban, hogy tudtak erről az intézményről, és ez már a harmadik kórház a városban, amit leromboltak" - mondta Szergej Orlov a BBC-nek.

A 300 ágyas kórházban eredetileg koronavírusos betegeket is kezeltek, ám az utóbbi napokban a harcokban megsérülteket is itt ápolták, és véradó központként is működött.

A WHO azt közölte, hogy már 18 támadás történt egészségügyi intézmények ellen.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×