eur:
390.26
usd:
364.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Telegram által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k), Ruszlan Sztefancsuk házelnök (b) és Denisz Smihal kormányfő jelenlétében mutatja Ukrajna európai uniós csatlakozási kérelmét az aláírás után egy meg nem nevezett ukrajnai helyszínen 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Telegram

Volodimir Zelenszkij: Oroszország eltörölné Ukrajnát, a történelmét és a népét

A Nyugat válasza nem elégséges – mondta újabb videoüzenetében az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetében kijelentette, hogy Oroszország el akarja törölni Ukrajnát, az ország történelmét és népét – jelentette a Reuters brit hírügynökség.

Az orosz hadsereg kedden az ukrán nagyvárosokra mért tüzérségi csapásokat, és Kijev elfoglalására készült, miközben a Nyugat egyre szorosabbra vonta a megtorló gazdasági büntetőintézkedéseket Oroszország körül.

A borotválatlan és katonai olajzöld színű pólót viselő Zelenszkij elnök szerint azonban a Nyugat válasza nem elégséges: további nemzetközi támogatást sürgetett, beleértve Ukrajna európai uniós (EU) csatlakozási kérelmének a támogatását.

"Itt most nem lehet semlegesnek maradni"

– hangsúlyozta Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint a harcokban eddig 6 ezer orosz katonát öltek meg.

A Délkelet-Ukrajnában az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötővárosát olyan intenzív orosz bombázás érte szerda reggel, hogy még a sérülteket sem tudták evakuálni. Az Odesszától keletre, a Fekete-tenger partján fekvő Herszon városát pedig az orosz védelmi minisztérium közlése szerint elfoglalták az orosz csapatok, bár ezt ukrán részről kétségbe vonták.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×