eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Residents embrace while taking shelter in the lower level of a Kyiv metro station during Russian artillery strikes in Kyiv, Ukraine, on Wednesday, March 2, 2022. Russia said it would press forward with its invasion of Ukraine until its goals are met, as troops were seen moving in a large convoy toward the capital, Kyiv. Photographer: Erin Trieb/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Erin Trieb/Bloomberg via Getty Images

Csütörtökre tolták a béketárgyalások kezdetét

Egybehangzó sajtójelentések szerint reggel kerül sor a delegációk találkozójára.

A BBC orosz tisztviselők az orosz médiának adott nyilatkozatai alapján, a Sky News az orosz és az ukrán hírügynökségekre hivatkozva azt írja, hogy csütörtök reggel kerül sor az orosz-ukrán béketárgyalások második fordulójára.

Úgy tudni, az ukrán tárgyaló felek csütörtök reggel érkeznek meg a lengyel-fehérorosz határra, ahol

a tűzszünetről is tárgyalhatnak.

Moszkva főtárgyalója, Vlagyimir Medinszkij állítása szerint az ukrán delegáció elhagyta Kijev városát és az orosz csapatok egy biztonsági folyosót biztosítanak számukra - írta a Telex.

A tárgyalások pontos helyszíne nem ismert.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma kijelentette, hogy Moszkva továbbra is elkötelezett Ukrajna demilitarizálása mellett és hozzátette, hogy listát kell készíteni azokról a konkrét fegyverekről, amit nem lehet Ukrajna területére bevinni. De hozzátette, hogy elismerik az ukrán nép jogát arra, hogy saját vezetőt válasszanak, valamint Volodomir Zelenszkijt legitim elnöknek - tudósított a Portfolio.

A szerdai legfontosabb eseményekről frissülő cikkben itt tudósítottunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×