eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 15: Attorney Brian Panish representing the family of cinematographer Halyna Hutchins announced the filing of a wrongful death lawsuit  on Tuesday, Feb. 15, 2022. Hutchins was killed by a bullet fired by actor Alec Baldwin on a movie set near Santa Fe, New Mexico. (Myung J. Chun / Los Angeles Times via Getty Images)
Nyitókép: Myung J. Chun / Los Angeles Times / Getty Images

Bepereli Alec Baldwint a Rust forgatásán lelőtt operatőr családja

Polgári pert indít a Rust című western forgatásán az operatőrt egy kellékfegyverrel véletlenül lelövő Alec Baldwin és a produkció több más tagja ellen az áldozat családja. A Santa Fe megyében kedden benyújtott kereset szerint a forgatáson számos biztonsági előírást nem tartottak be.

A polgári pert Alec Baldwin és a produkció biztonságáért felelős stábtagok ellen a néhai operatőr, Halyna Hutchins férje, Matthew Hutchins és kilencéves fiuk nevében indították. Brian Panis, a felperesek ügyvédje szerint Baldwin és a forgatás biztonságáért felelős szakemberek "gondatlansága és spórolása vezetett Halyna Hutchins értelmetlen és tragikus halálához".

Baldwin kezében a Rust forgatásán, egy jelenet próbája közben sült el a .45-ös kaliberű colt. A gondatlanságból éles lőszerrel leadott lövés kioltotta az operatőr életét, és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Az új-mexikói Santa Fében forgatott filmen Baldwin nemcsak színészként, hanem producerként is dolgozott.

Aaron Dyer, a Baldwint és társait képviselő ügyvéd közölte, hogy "bármilyen állítás, miszerint Alec gondatlan volt, hamis".

Baldwin korábban azt mondta, őt úgy tájékoztatták, hogy a kezébe adott fegyver "hideg", ami a filmeseknél azt jelenti, hogy biztonságos a használata. Dyer arra hivatkozott, hogy ez az eljárás korábban filmek ezreinek forgatásán így működött, és még sohasem fordult elő, hogy bárkit megsebesített volna egy golyó.

A színészeknek bízniuk kell a fegyverszakértőkben és kellékesekben, valamint a rendezőasszisztensekben, nem lehet az ő feladatuk, hogy eldöntsék, biztonságosan elsüthető-e egy fegyver - fogalmazott az ügyvéd.

Panish szerint azonban Baldwinnak komoly felelőssége van a történtekben, mert ő sütötte el a fegyvert, amely megölte Hutchinst.

A kereset szerint Baldwin a ravaszon tartotta az ujját, amit próba alatt nem lett volna szabad. A színész korábban azt nyilatkozta, hogy felhúzta a fegyver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt.

Panish hangsúlyozta, hogy Baldwinnak ellenőriznie kellett volna, hogy valóban nincs-e éles lőszer a fegyverben, és nem lett volna szabad emberre irányítania a fegyvert.

A felperesek egy üzenetváltást is benyújtottak bizonyítékként, amelyben Lane Luper kameraman arra hívta fel a gyártásvezető Katherine Walters figyelmét, hogy "a fegyver már háromszor elsült véletlenül. Ez nagyon nem biztonságos".

Az új-mexikói hatóságok továbbra is vizsgálják, hogyan került a forgatásra éles lőszer. Egyelőre nem történt vádemelés.

A pernek, amelyben a vádlottaktól meg nem nevezett kártérítést követelnek, Baldwinon kívül két tucat alperese van, köztük a fegyverszakértő Hannah Gutierrez Reed és David Halls rendezőasszisztens.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×