eur:
392.85
usd:
367.91
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója beszél a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről egy sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2020. április 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Bloomberg/Tasos Katopodis

Vakcina: Trump szavai után a tanácsadója hűtötte a várakozásokat

Az amerikai elnök koronavírus-tanácsadója szerint a novemberi elnökválasztás előtt már nem lesz kész a vírus elleni vakcina, így csak a választás után kezdhetik el terjeszteni az ellenszert. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az amerikai járványügyi hatóság arra kérte a tagállamokat, hogy november elejéig készüljenek fel az emberek beoltására.

Egy keddi egészségügyi konferencián Anthony Fauci elnöki tanácsadó arról beszélt, hogy az év végére lehet kész a koronavírus elleni vakcina, jelenleg a Modena és a Pfizer futnak versenyt a tesztelés utolsó szakaszában. Szerinte a november 3-án esedékes elnökválasztás előtt nem valószínű, hogy lesz eredménye a kutatásoknak – számolt be a Portfolio.

Hétfőn Donald Trump elnök arról beszélt, hogy a vakcina szállításra kész lehet az elnökválasztás napjára, most az általa keltett várakozásokat igyekezett lehűteni Fauci. Korábban az amerikai járványügyi hatóság arra kérte a tagállamokat, hogy november elejére legyenek kész a vakcina esetleges fogadására, ez is komoly várakozásokat keltett.

Mint ismert, minap felfüggesztették biztonsági megfontolásokból az AstraZeneca brit–svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután az egyik tesztalanynál feltételezhetően súlyos egészségi probléma lépett fel. A vállalat vakcinájával kapcsolatban Donald Trump is bizakodó volt korábban, többször pedzegette az ellenszer soron kívüli engedélyeztetését az Egyesült Államokban, hogy a novemberi elnökválasztás előtt elérhetővé váljon.

Merkely Béla az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn nagyon optimistán nyilatkozott, úgy fogalmazva: két hónap múlva meglesz az oltóanyag. Tudomása szerint ugyanis több oltóanyag is a kipróbálási szakasz utolsó fázisában van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×