eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: The Washington Post

Békésen ebédelő fehér nőt támadtak le a BLM-tüntetők – videó

"A fehér hallgatás erőszak” – ezzel rontottak neki egy nőnek a washingtoni Black Lives Matter-tüntetés résztvevői.

Minap látott napvilágot, és máris vírusként terjed az a felvétel, amelyen a hétfői washingtoni Black Lives Matter-tüntetésen részt vevők egy étterem előtt ülő fehér asszonyt körbevéve, kiabálások közepetett követelik, hogy ő is emelje fel az öklét a magasba, mert mint skandálták: „a fehér hallgatás erőszak”.

A sokmilliós megtekintést elérő videót legtöbben elítélően kommentelve osztották meg a közösségi médiában, a konzervatív és liberális oldalon pedig egyaránt egyetértettek abban, hogy ez a fajta konfrontációs taktika rossz húzás, és teljesen alááshatja a tiltakozó mozgalom üzenetét – írja a The Washington Post.

A tweetet közzétevő újságíró megjegyzi, az incidens elszenvedője Lauren B. Victor városvezető, aki egyébként maga is támogatja a BLM-mozgalmat. A nő egy interjúban támadásként értékelte az esetet, úgy érezve, hogy valami nagyon nincs rendjén azzal, hogy ki akarják kényszeríteni a támogatása kinyilatkoztatását. Ugyanakkor a 49 éves asszony nem tartott attól, hogy bántalmazni fogják.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×