eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Twitter/Sky News

Késelés történt Glasgowban

Többen megsérültek, köztük egy rendőr is. Az elkövetőt lelőtték. Hivatalosan meg nem erősített médiaértesülések szerint a támadásban hárman meghaltak.

A BBC közszolgálati médiatársaság helyszíni beszámolója szerint a tettest a nagy erőkkel kivonult rendőrség a helyszínen agyonlőtte.

Az incidens a legnagyobb skóciai város egyik szállodájában történt, amit médiaértesülések szerint a szállodát jelenleg menedékkérők elszállásolására használják.

A Sky News úgy tudja, egy rendőr is van azok között, akik a késelés során megsérültek és akiket kórházba vittek – ezt később Steve Johnson, a Police Scotland főparancsnok-helyettese a Twitteren közzétett beszámolójában megerősítette.

Szemtanúk szerint vérző embereket vittek el hordágyon a szállodából. Egy nő az látta, ahogy emberek menekülnek ki a szállodából és közben egy rendőr azt kiabálja, "Tegye fel a kezét és jöjjön ki!"

A skóciai rendőrség hivatalosan azt közölte, hogy ellenőrzése alá vonta a helyzetet és a lakosságot ebből az incidensből adódóan további veszély nem fenyegeti.

A rendőrség az agyonlőtt gyanúsítotton túl mást nem keres az incidenssel kapcsolatban.

Egy magas rangú whitehalli forrás szerint a késes támadás okait még vizsgálják, de túl korai azt kijelenteni, hogy terrorttámadásról lenne szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×