INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

repülőgép-eltérítés

amszterdam

schiphol

Incidens az amszterdami repülőtéren, rendőrök özönlötték el a Schipholt

Incidens az amszterdami repülőtéren, rendőrök özönlötték el a Schipholt

Infostart

Állítólag késes támadás történt. A közösségi oldalakra feltett képek szerint a repülőtér egy részén kordonok mögé terelték az embereket. A BBC szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy leszállni engedik a gépeket, de úgy tudni, hogy a felszállásokat leállították. Cikkünk frissül

Sajtóhírek szerint késsel felfegyverzett emberek kísérelték meg eltéríteni az Air Europa Madridba tartó járatát.

A biztonsági lezárást a reptér hivatalos Twitter-oldala is megerősítette, mint írják „egy repülő fedélzetén kialakult szituáció“ miatt van szükség az intézkedésre. A repülőtér beszállókapuinak egy részét lezárták.

Holland források is csak annyit említenek, hogy a madridi járatra való beszállás közben történt az incidens, a pilóta megnyomta a fülke vészjelző gombját, és azonnal leállították a beszállást.

Rendőröket és a holland különleges erők tagjait látni a repülőtéren. Nincs megerősített információ arról, hogy milyen természetű az incidens, a rendőrök a BBC szerint arra hivatkoznak, hogy a nyomozás tart, annyit azonban közöltek, hogy az utasok és a személyzet tagjai már biztonságban vannak.

Az incidens miatt elrendelték az úgynevezett GRIP-3 készültséget, ezt akkor szokták bevezetni, amikor olyan eseményről van szó, amely "a helyi lakosságra nézve komoly következményekkel járhat".

Az amszterdami Schiphol Európa egyik legforgalmasabb repülőtere, évente több mint 70 millió utas fordul meg itt.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018