eur:
395.34
usd:
366.72
bux:
65166.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Levelet írt Donald Trump Kim Dzsong Unnak

Az amerikai elnök a múlt hét végén levelet küldött Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek - jelentette helyi idő szerint hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió.

A levél tartalmáról a hírcsatorna nem számol be, csak annyit ír, hogy a küldeményt Phenjanba szállították és személyesen adták át Kimnek.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség ugyanakkor arról számolt be, hogy a hét második felében várhatóan Washingtonba utazik Kim Jong Csol, a diktatúrát irányító állampárt, a Koreai Munkapárt központi bizottságának alelnöke, ahol várhatóan Mike Pompeo külügyminiszterrel tárgyal. Ezt hivatalosan sem Phenjan, sem Washington nem erősítette meg. Kim és Pompeo tervezett találkozóját novemberben váratlanul lemondták.

Kim Jong Csol és Mike Pompeo Kim Dzsong Un és Donald Trump esetleges második csúcstalálkozójáról is egyeztethet. Ennek egyelőre sem a helyszínét, sem az időpontját nem jelölték ki, de a hírek szerint mindkét vezető nyitott, hogy a tavaly nyári szingapúri megbeszéléseket követően ismét tárgyalóasztalhoz üljenek. Lehetséges helyszínként Vietnam és Thaiföld is szóba jött, de az is lehet, hogy a Dél-Koreát és Észak-Koreát elválasztó demilitarizált övezetben fekvő Panmindzsonban tartják majd a második Trump-Kim csúcsot.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×